hanžekovićev memorijal 2023 | memorijal borisa hanžekovića

Hanžekovićev memorijal 2023 | 73. međunarodni atletski miting održat će se na tri zagrebačke lokacije i to od 8. do 10. rujna

73. izdanje međunarodnog atletskog mitinga “Memorijal Boris Hanžeković”, “Hanžekovićev memorijal” ili popularno “Hanžek”, održat će se u Zagrebu od petka do nedjelje, od 8. do 10. rujna 2023. godine. A kao i prošle godine, Hanžekovićev memorijaj će se održavati na tri gradske lokacije. Tako će skakačice i skakači u dalj nastupiti u petak, 8. rujna na Trgu bana Jelačića. Bacači kugle će se već tradicionalno, u subotu, 9. rujna, natjecati na poligonu pokraj Zagrebačkih fontana. A sve ostale atletske discipline održavat će se u nedjelju, 10. rujna na stadionu Mladosti uz rijeku Savu.

Organizatori atletskog mitinga Hanžekovićev memorijal 2023 najavljuju i održavanje atletske konferencije. A na njoj će biti govora o aktualnim temama poput WA-rankinga, koji je proteklih godina iznimno bitan za plasman atletičara na velika natjecanja. “Ove, 2023. godine, po prvi puta organiziramo u sklopu mitinga i Boris Hanžeković memorijal. To je atletska konferencija koja će okupiti najbolje stručnjake iz svijeta atletike. Održat ćemo je kako bi približili atletiku, pojasnili neke specifične discipline i sustav bodovanja. Ali i sve ostalo što bi moglo pridonijeti unapređenju atletike u Hrvatskoj”, rekao je Natko Bošnjak, projekt menadžer Memorijala Borisa Hanžekovića.

“Veselim se što ću opet nastupati na mitingu u Zagrebu gdje će opet biti spektakularno natjecanje. Probat ću opet daleko bacati. Zato svakako dođite na 73. Hanžekovićev memorijal“, najavio je svoj nastup Slovenac Kristjan Čeh, još uvijek aktualni svjetski prvak u bacanju diska. A sve dodatne informacije o ovom atletskom turniru doznajte na mrežnim stranicama na adresi zagreb-meeting.com.

Hanžekovićev memorijal održava se 73. put i to od 8. do 10. rujna 2023. godine

“Ljetna sezona započela je uspješno nastupima na mitinzima iz Continental Tour serije. Na njima sam redovito osvajala jedno od prva tri mjesta. A na Europskim igrama sam skočila najbolji rezultat sezone od 13.42 metara i zauzela šesto mjesto. Sezonu sam zaokružila osvajanjem 70. naslova prvakinje Hrvatske, uključujući i sve dobne kategorije u skoku u dalj i troskoku – od mlađih kadetkinja do seniorki, u dvorani i na otvorenom. Memorijal Boris Hanžeković je meni uvijek najdraže natjecanje u godini. Posebno zato što domaća publika osigurava posebno dobrom ozračje na natjecanju. I tada uvijek skočim svoj najbolji rezultat”, rekla je Paola Borović, hrvatska reprezentativka u skoku u dalj.

“Uspio sam se preko rankinga Svjetske atletske federacije plasirati na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. A upravo sam na mitingu u Budimpešti ostvario i svoj osobni rekord od 1:46.38 koji je bitno pridonio tom plasmanu. Nakon što nastupim na Svjetskom prvenstvu očekuje me, a tome se posebno veselim, nastup na 73. Hanžekovićevom memorijalu. Tako u Zagrebu uz domaću publiku namjeravam istrčati osobni rekord. Na Memorijalu je uvijek fantastična konkurencija. Tako da očekujem uistinu dobru utrku”, rekao je Marino Bloudek, naš najbolji trkač na 800 metara.

VIDEO: Dokumentarni film “Hanžekovićev memorijal”

Tagged