pizza festival zagreb 2023

Pizza Festival Zagreb 2023 | Tema ovog pizza festa je “Festa Italiana”, a on će se održavati na Strossmayerovom trgu od 18. do 28. svibnja

Drugi Pizza Festival Zagreb održavat će se od četvrtka do nedjelje, od 18. do 28. svibnja 2023. godine. I dodajmo, ovogodišnji pizza fest se seli sa zelenog Trga dr. Franje Tuđmana na centralnu gradsku lokaciju na Strossmayerovom trgu. A ove, 2023. godine, tema zagrebačkog pizza festivala je “Festa Italiana” ili “Talijanska fešta”.

Dodajmo da će pizze u gastro kućicama peći brojene zagrebačke pizzerije. Tako Mrs. Fogg dolazi s Margheritom, Slaninom i Friarellima, svojom signature pizzom te Pepperonima, pizzama od dugofermentiranog tijesta. Još jedna zagrebačka pizzerija, Al Dente iz Bogovićeve koja je poznata po prozračnim canotto pizzama, peći će Contemporaneu. A nju pizzeria Al Dente najavljuju kao suvremenu Napoletanu, ali i prvu friganu pizzu na manifestaciji Zagreb Pizza Festival 2023!

Vraća se i RougeMarin sa sicilijanskim pizzama koje su lani dosta dobro prošle. A od chefovskih kolaboracija tu su Full Circle Pizza by Marko Palfi i Lana Bene i Bite of Fun by Melkior Bašić, a predstavlja se i Pizza Social Club. Iz Zadra ponovo dolazi Picnic Mingle and Fun koji su prošle, 2022. godine, bili jedna od najuspješnijih kućica. A ovoga puta dolaze s konceptom Poma Food Boutique i sourough focacciom.

Pizza Festival Zagreb 2023 uz pizze na Strossmayerov trg donosi i zabavu!

Još jedna zvijezda lanjskog Pizza Festivala, Beg’s Plant Based, koji je pokazao koliko ukusne mogu biti pizze od biljnih imitacija lososa i sira, najavljuje Meet The Fig i Salmon & Avocado. Ova imena otkrivaju recepture, no ovoga puta imat će širu ponudu i to ne samo za vegane.

Za deserte će se prodavati gelato i briochi punjeni kremama i sladoledama. Točit će se vina Šoškić, kokteli i ostala pića sa šanka GINgle Bells i Staropramen pivo, a zabavljat će vas DJ Kanca, Stanko Bondža i Filip Jelaš. Na Strossmayerovom trgu ima dovoljno prostora i trave da se ovogodišnji Pizza Festival Zagreb održi u jednako euforičnoj i opuštenoj atmosferi kao i lanjski. A on je, podsjetimo, bio megahit! Više o ovom zagrebačkom festivalu pizza doznajte na mrežnim stranicama na adresi pizzafestival.hr.

Tagged