foals | foto: rashidi noah | 2023.

Foals, britanski indie rockeri, nastupom na Šalati u petak, 23. lipnja 2023. godine otvaraju zagrebački ljetnu koncertnu sezonu!

Obožavani britanski indie rockeri Foals u petak, 23. lipnja 2023. godine, održat će prvi samostalni koncert u Hrvatskoj i to na zagrebačkom stadionu Šalata. A Foals u Hrvatsku dolaze u sklopu svoje svjetske turneje “Life Is Yours Tour” na kojoj promoviraju istoimeni, sedmi studijski album. Isti onaj kojim su oduševili fanove netom nakon njegova izlaska na ljeto 2022. godine. I dodajmo, ovim će se koncertom otvoriti ljetna koncertna sezona u Zagrebu! Koja će se sve događanja održavati potražite ovdje, dok ulaznice možete kupiti putem Eventim web shopa.

Life Is Yours time se pokazao kao savršen nastavak uspješnog dvostrukog prethodnika Everything Not Saved Will Be Lost. A s njim su kroz zanimljivo konceptualno putovanje ujedno i finalizirali najambiciozniji projekt vlastite karijere. Vrijedi istaknuti kako Foals slove kao izuzetno energičan i plesan bend kojeg svrstavaju među najbolje svjetske indie rock bendove. I dodajmo, oni su zasigurno jedan od najboljih britanskih live sastava.

Njihov status potvrđuje i veliko priznanje iz 2020. godine kada su Foals proglašeni najboljim britanskim bendom na dodjeli Brit Awards. Uz to, tu su i nagrade za najbolji live bend godine – Q Awards (2013.) i NME (2020.). Ali tu je i činjenica da su nastupali na najvećim svjetskim festivalima – Glastonbury, Reading & Leeds, Rock am Ring… Niz nagrada i nominacija te činjenica da su s uzastopnih pet albuma završili na Top 10 ljestvicama, potvrđuju kako je njihov samostalni koncert u Zagrebu najbolji način za otvoriti ljetnu sezonu u metropoli.

Bend je prethodni album “Life is Yours” napravio tijekom lockdowna

S druge strane, pjesme za njihov prethodni studijski album Life is Yours nastale su tijekom lockdowna 2020. godine. I to u jednoj maloj sobici bez prozora u južnom Londonu. No, usprkos tome, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su 2 AM, Wake Me Up i Wild Green, koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa. I to na vremena kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom svom nastupu. Bend je nedavno objavio i vinilno reizdanje albuma prvijenca Antidotes, originalno objavljenog 2008. godine. A s njim je Foals doživio prvi komercijalni uspjeh, a postali su i ljubitelji glazbenih kritičara. Više o ovom indie rock bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Zanimljivo je spomenuti da je Dancing Bear je u suradnji s Charm Music Croatia pripremio i bogatu nagradnu igru vezano za nastup Foalsa u kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade. A to su Life Is Dub, ekskluzivan zlatni vinil objavljen povodom Record Store Daya kojeg je adaptirao producent Dan Carey, posljednji studijski album Life Is Yours na CD formatu, ali i dvije ulaznice za koncert. Više detalja i upute za sudjelovanje potražite putem službenog Instagrama profila Dancing Beara. Cijena regularnih ulaznica za parter iznosi 42, dok ih za tribine možete kupiti po cijeni od 47 eura. A svoju ulaznicu možete kupiti putem Eventim online sustava.

VIDEO SPOT: Foals – The runner | 2am | Wake me up

Tagged