hnk hajduk split - gnk dinamo zagreb | hrvatska nogometna liga

NOGOMET UŽIVO | Hajduk i Dinamo igraju na Poljudu u 32. kolu HNL-a novi vječni derbi i to u nedjelju, 30. travnja 2023. godine | Gdje gledati prijenos?

Hajduk i Dinamo na Poljudu u nedjelju, 30. travnja 2023. godine, igraju novi vječni derbi hrvatskog nogometa! Ovaj susret će se igrati u sklopu 32. kola HNL-a, počinje u 18 sati, a sudit će ga Dario Bel. Što se tiče novog vječnog derbija, on zapravo i neće imati veliku natjecateljsku važnost, no, utakmice ova dva kluba su uvijek vrlo dinamične. I dodajmo, uoči našeg najvećeg derbija Hajduk se nalazi na drugom mjestu tablice s 58 osvojenih bodova, 12 manje od prvoplasiranog Dinama. A Plavi, ako pobijede s Splitu i matematički bi mogli osigurati novu titulu. I spomenimo, istog dana, ali u 15 sati, svoj susret 32. kola HNL-a igraju Varaždin i Osijek.

Podsjetimo, oba kluba su posljednje prvenstvene utakmice odigrali u srijedu, 26. travnja 2023. godine. Hajdukova utakmica s Goricom u Velikoj Gorici završila je bez pogodaka, dok je Dinamo na svom terenu svladao Varaždin rezultatom 2:0. Hajduk i Dinamo odigrali su tri prvenstvene utakmice u aktualnoj sezoni 2022./2023. U prvoj odigranoj na Maksimiru sredinom kolovoza 2022. godine Dinamo je pobijedio s 4:1. Zatim je u listopadu prošle godine na Poljudu bilo 1:1, a u zadnjem ogledu na Maksimiru u veljači 2023. godine Dinamo je bio bolji s 4:0. Što se tiče igračkog kadra, u odnosu na prošli susret trener Hajduka Ivan Leko sigurno neće moći računati na Agustina Anella i Yassinea Benrahoua koji su u Velikoj Gorici dobili treće žute kartone.

U tijeku je prodaja ulaznica za derbi 32. prvenstvenog kola koji se igra u nedjelju, 30. travnja, na stadionu Poljud. Napominjemo da do dana utakmice, kao i do sada, pravo kupnje imaju samo aktivni članovi Kluba. Ulaznice će biti u slobodnoj prodaji na dan utakmice, ako do tada ne budu prodane. Cijena im je od 10 do 30 eura. Dodajmo da Dinamo na raspolaganje dobio 1463 ulaznice za gostujući navijački sektor, a kako su sve rasprodane, prodaja je završena!

Što o novom vječnom derbiju misle treneri Bišćan i Leko?

“Derbi je derbi i to je najveća naša utakmica. A ovaj derbi će biti poseban jer imamo priliku potvrditi na Poljudu naslov prvaka, iako o tome, moram priznati, uopće nismo pričali. Pripremali smo se za utakmicu kao za svaku drugu. Naravno, očekujem sve ono što derbi nosi, a to je puno želje, emocija i tenzija na samom terenu. Ukratko, ta utakmica će biti drukčija nego sve ove druge otkad sam ja ovdje. Hajduk će sigurno napraviti sve da nam ne dopusti da proslavimo titulu na Poljudu“, rekao je Igor Bišćan, trener Dinama.

“Nemam tremu, ona je prošla u prijašnjim utakmicama… No, sigurno da je uzbuđenje prisutno, derbi je to, iako ima više od 24 sata do utakmice. Po pitanju pripreme je manje više sve isto – maksimalno ozbiljno, kao i za svaku utakmicu. I da dodam, pobijedio sam jednom na Poljudu, ali ne u dresu Dinama. Imam jednu pobjedu, a na vama je da izvučete s kime je to bilo. Da, statistika je takva kakva je i napravit ću sve da dođem do pobjede”, poručio je Bišćan.

Dinamu za naslov dovoljan i remi. To su činjenice i nakon ovoliko kola zasluženo su tu gdje jesu. Ne zamaramo se mi previše time i nastojimo se pripremiti za dobru utakmicu. Imat ćemo teren koji je izvanredan, lijepo vrijeme i pun stadion. Naš je fokus na nogometu. Želimo pokazati da smo dobri i ozbiljni. Pokazat ćemo da imamo srce i pokušat ćemo pobijediti”, rekao je Ivan Leko, trener Hajduka.

Nogomet uživo | Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Dinamo – Hajduk?

Utakmica 32. kola SuperSport HNL-a između klubova HNK Hajduk Split i GNK Dinamo Zagreb igra se u nedjelju, 30. travnja 2023. godine, od 18 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu MAX Sport 1. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Zanimljivo, ovu utakmicu su kladionice procijenile da će otići na Dinamovu stranu. Koeficijent za pobjedu Plavih je 2.15. Na neriješeno je 3.30, dok pobijeda Bijelih ima kvotu 3.50. I podsjetimo, istog dana, ali i u 15 sati, igraju i Varaždin i Osijek.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo Zagreb doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Više informacija o klubu HNK Hajduk Split možete naći na klupskim stranicama na adresi hajduk.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO | Igor Bišćan najavljuje novi “vječni derbi” | Ceremonija imenovanja terena “Luka Modrić” na Maksimirskom stadionu

Tagged