dinamo - varaždin | hrvatska nogometna liga

Dinamo svladao Varaždin s 2:0 u 31. kolu HNL-a | Plavi pobjedom proslavili rođendan!

Dinamo je svladao Varaždin s 2:0 u utakmici 31. kola SuperSport HNL-a. A ovaj dvoboj je pao na baš značajan dan Dinama – 26. travnja – na sam rođendan kluba. Ovom su pobjedom Plavi proslavili rođendan, ali i učvrstili se na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. I dodajmo, već ih za nekoliko dana, točnije, u nedjelju, 30. travnja 2023. godine, očekuje novo iskušenje – ogled protiv svojega prvog pratitelja Hajduka i to u gostima u Splitu. Spomenimo i to da se na ovoj utakmici u momčad vratio Bruno Petković i to nakon punih mjesec dana izbivanja zbog ozljede. A on je odigrao ušao dvije minute prije kraja utakmice…

Što se tiče utakmice Dinamo – Varaždin, Plavi su rutinski pobijedili. Dinamo je poveo u smiraju prvoga poluvremena kad je Luka Ivanušec s lijeva ušao u kazneni prostor. U gužvi je uspio proigrati Maura Perkovića koji je loptu proslijedio dalje, ali samo do bloka. Lopta se odbila udesno gdje je u pumom naletu dotrčao Dario Špikić i zakucao za vodstvo u 41. minuti. Drugi gol je pau u 79. minuti kada je Martin Baturina vješto uputio loptu ulijevo, a tamo je na nju natrčao Ivanušec i precizno ju plasirao u suprotnu “malu mrežu”.

“Nismo bili previše uvjerljivi tijekom cijele utakmice, ali imali smo plan i držali ga se. Zabili smo gol u pravo vrijeme, pri kraju prvog poluvremena, da se ne uvuče neka nervoza. Nismo Varaždinu dopustili previše toga iako je imao razdoblja s posjedom lopte i kontrolom igre, ali tada smo dobro stajali u bloku. Čestitam svojim igračima na pobjedi. Ovo su važna tri boda u našem nastojanju da što prije osiguramo naslov prvaka. A ujedno smo si i kupili par dan mira prije važne utakmice u Splitu“, rekao je trener Dinama Igor Bišćan.

U utakmici Dinamo – Varaždin Plavi su bili bolji u drugom poluvremenu

“Činilo mi se da imamo prostora za neke stvari u igri koje smo mogli odmah riješiti. Dojam je da smo sporo ušli u utakmicu, nismo mogli dignuti tempo igre. Bilo je situacija kad smo imali što odigrati, postojale su mogućnosti, ali ih nismo koristili. Dečki su se popravili u drugom dijelu”, dodao je Bišćan.

“Spomenuo bih, dobar znak da već treću utakmicu zaredom nismo primili gol. No, to dođe s podizanjem razine odgovornosti u igri. Dečki su se tu puno popravili. U trenucima kad smo ranjivi brzo reagiraju, a i Dominik Livaković je uvijek tu kad se čini da je suparnik u izglednim prilikama. Kad se sjetim situacija protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj pa potom u Puli, to najčešće završi u mreži, ali jako puno znači kad imaš vratara poput Livakovića. Defenzivna igra ovisi o svima. Kao bivši obrambeni igrač znam da nije jednostavno da svi odrađuju taj dio obaveznog posla. I zato me vesele te tri utakmice bez primljenog gola”, dodao je Igor Bišćan. O Igoru Bišćanu više doznajte na Wikipediji.

Tagged