cibona - cedevita junior | ht premijer liga 2021./2022.

KOŠARKA UŽIVO | Cibona i Cedevita Junior igraju susret 7. kola Premijer lige u subotu, 22. travnja 2023. godine | Gdje gledati prijenos?

Utakmica 7. kola Lige za prvaka HT Premijer lige igraju Cibona i Cedevita Junior u subotu, 22. travnja 2023. godine. Susret se igra u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a počinje u 18 sati. Podsjetimo, Cibona nakon pobjede nad Šibenkom opet zauzima vodeću poziciju na ljestvici državnog prvenstva, koje je sada već na polovici doigravanja za prvaka HT Premijer lige. Učinak Vukova je 23-5, što im omogućuje bolju poziciju u odnosu na najbliže pratitelje Zadar i Split koji imaju omjer 22-6. Ne zaostaje puno ni Cedevita Junior koja je s omjerom 21-7 na četvrtom mjestu. I upravo su oni idući protivnik branitelju naslova.

REZULTAT UTAKMICE: Cibona i Cedevita Junior odigrali novi gradski derbi i to u 7. kolu Lige za prvaka | Vukovi su bili bolji i pobijedili s 86:73

Zanimljiv ogled koji sa sobom nosi i epitet gradskog derbija, bez ikakve dvojbe. Sastaju se momčadi koje su ove sezone odlučivale o pobjedniku Kupa Krešimira Ćosića, kada su Cibosi osvojili trofej u svojoj dvorani. Prije manje od mjesec dana igrali su također međusobno, a Radovčić, Kapusta i suigrači slavili su u produžetku. I to dovoljno govori o neizvjesnosti koja je vladala na terenu. Tada su u redovima Cibone najbolji bili Sven Smajlagić i Lovro Mazalin, a zanimljivo je kako je odlučujuće poene u finišu postigao najmlađi prvotimac aktualnog prvaka Luka Frančešević. S druge strane, prednjačili su iskusni Kruno Simon i Vito Kučić.

Po čemu će predstojeći dvoboj također biti pod posebnim povećalom ljubitelja košarke? Svakako uslijed spoznaje da su dvojica kormilara bivši i sadašnji izbornik hrvatske reprezentacije. Josip Sesar nedavno je preuzeo tu dužnost, dok je Damir Mulaomerović bio jedan od njegovih prethodnika u posljednje vrijeme. Motiva će biti i na jednoj i na drugoj strani, nije uopće upitno, jer važni su bodovi u igri.

Što o ovom gradskom derbiju misle trener Sesar i Ivan Majcunić?

“Ovo će nam već biti peta ovosezonska utakmica protiv Cedevite Junior i jasno je da tu nema više nikakvih nepoznanica među nama. Oni igraju dobru, brzu i atraktivnu košarku, sa što više polukontri i kontri. Traže uvijek suigrača u najboljoj poziciji, a kolega Mulaomerović ih jako dobro vodi. Jedina razlika u odnosu na naše prethodne dvoboje je u tomu što ni mi, a ni oni ne znamo s kojim ćemo rosterom nastupiti. Kod nas je upitan ozlijeđeni Mazalin. No, unatoč tomu očekujem našu dobru prezentaciju. Također, pozivam naše navijače da nam dođu pružiti podršku u što većem broju“, riječi su trenera Cibone Josipa Sesara.

“Još je jedna zahtjevna utakmica pred nama. Cedevita Junior se već puno puta dokazala ove sezone pobjedama i protiv ABA ligaša. Trebat će nam kontrola igre tijekom cijelog susreta i dobra obrana kako bismo došli do novih bodova s kojima bismo ostali na čelu ljestvice“, poručio je prvotimac Vukova Ivan Majcunić. Dodajmo da ulaznice možete kupiti na blagajnama KC Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.

Košarka uživo | Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Cibona – Cedevita Junior?

Sedmo kolo HT Premijer ligeLige za prvaka u sezoni 2022./2023. između klubova Cibona i Cedevita Junior igra se u Draženovom domu u Zagrebu. Utakmicu možete uživo gledati u subotu, 22. travnja 2023. godine, od 18 sati. Prijenos uživo ove utakmice će biti na TV kanalu HKS TV, točnije putem njihovog Youtube kanala, a istu možete gledati i niže na ovoj stranici. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos košarkaških utakmica na televiziji, prijenos ćete povremeno moći čuti na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Ciboni doznajte na mrežnoj adresi cibona.com. Više informacija o KK Cedeviti Junior možete naći na službenoj klupskoj mrežnoj stranici na adresi kkcedevitajunior.hr. Prijenos košarkaške utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO | LIVE STREAM | Cibona – Cedevita Junior (7. kolo – Premijer liga – 22.04.2023.)

Tagged