dinamo - slaven belupo | supersport hnl | hrvatska nogometna liga

NOGOMET UŽIVO: Dinamo i Slaven Belupo igraju susret 29. kola HNL-a u subotu, 15. travnja 2023. godine – gdje gledati prijenos?

Zagrebački Dinamo u 29. kolu Supersport HNL-a na stadionu Maksimir dočekuje koprivnički Slaven Belupo. A ova utakmica se igra u subotu, 15. travnja 2023. godine u 19.10 sati i sudi ju Dario Bel. Ovo će biti susret prvog i šestog kluba HNL-a, a dijeli ih čak 26 bodova. Naime, Dinamo ih ima 63, a Slaven Belupo 37. Dodajmo da će ovo biti maksimirska premijera Igora Bišćana kao trenera Dinama u kojoj se nada nastaviti pobjedički niz kojeg je započeo tijesnom pobjedom protiv Lokomotive u prošlom, 28. kolu HNL-a.

“Svaka utakmica i svaki bod do kraja prvenstva bit će nam jako važni. Slaven Belupo doživljavamo iznimno ozbiljno. Vrlo su čvrsti, a njihov trener Zoran Zekić dobro je organizirao momčad. A to i pokazuju njihovi rezultati. Uz to primaju jako malo golova i bit će nam teško protiv njih. S druge strane, proveli smo tjedan dana skupa i vjerujem da će se to vidjeti i na terenu. Nismo u situaciji da možemo ikoga olako shvatiti, očekujem da budemo maksimalno ozbiljni i tako dođemo do tri boda”, rekao je trener Dinama Igor Bišćan.

“Izvjesno je da u kadru za ovu utakmicu neće biti ozlijeđeni Bruno Petković, Kevin Theophile i Boško Šutalo. Ali očekujemo da bi se Petković mogao početkom sljedećeg tjedna priključiti radu s momčadi. Theophile sigurno neće moći igrati najmanje deset dana. U momčadi je bilo problema s crijevnom virozom tako da su pojedini igrači morali preskočiti neke treninge i još ćemo vidjeti kakvo je stanje. Ako se u međuvremenu nije pogoršalo, svi bi trebali biti na raspolaganju”, komentirao je Bišćan stanje Plave momčadi.

Dinamo u ovom trenutno ima nešto kraći igrački kadar…

“To nije bilo uobičajeno i to nije idealna situacija za klub. Bez obzira na naših devet bodova prednosti koji nam daju neku sigurnost, ne volim kad se momčad mora previše oslanjati na mlade. Njih treba uvoditi postupno. Nadam se da ćemo uspjeti izgurati sezonu do kraja s ovim kadrom, ali bitno je imati 20 do 22 igrača ujednačene kvalitete tako da sami sebe tjeraju da daju više. No, u Dinamu su treninzi bili na višoj razini nego utakmice”, smatra Bišćan.

“Ali ako ćemo gledati pozitivne stvari, možemo reći da će neki mladi vjerojatno dobiti šansu koju sasvim sigurno ne bi dobili u okolnostima kakve su bile ranije. Evo, mladi Fran Topić prošli tjedan se prvi put priključio momčadi, debitirao je u utakmici protiv Lokomotive. Iako je minutaža bila simbolična, ona ipak nešto znači. S nama su, uz Gabriela Rukavinu, još dvojica juniora – Moreno Živković i Matej Šakota. Treba ih uvesti, dati im do znanja da će se na njih računati i u teškim situacijama, ali tako se postaje igrač. Dakle, ideš u vatru ponekad i neplanirano i to u ne baš idealnim uvjetima”, dodao je Igor Bišćan.

A ovaj susret je kratko komentirao i trener Slaven Belupa Zoran Zekić: “Čeka nas najzahtjevnija utakmica koja može biti u prvenstvu. No, meni je susret u polufinalu Kupa protiv Hajduka pokazao kakve ja dečke imam u svlačionici. I to s kakvim karakterima. Tako da – predaje nema! Borit ćemo se od prve do zadnje minute!”

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Dinamo – Slaven Belupo?

29. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige između klubova Dinamo Zagreb i Slaven Belupo Koprivnica igra se u subotu, 15. travnja 2023. godine u 19.10 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će na kanalu MAX Sport 1. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, osiguran je prijenos uživo na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče procjena kladionica, one smatraju da je Dinamo veliki favorit. Kvota na pobjedu Plavih je 1.30, na pobjedu Farmaceuta čak 14.00, dok neriješen rezultat ima koeficijent 6.00.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo Zagreb doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Više informacija o klubu NK Slaven Belupo možete naći na klupskim stranicama na adresi nk-slaven-belupo.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Igor Bišćan i Zoran Zekić najavljuju dvoboj 29. kola HNL-a Dinamo – Slaven Belupo

Tagged