passenger - mike rosenberg | photo: mila austin | 2022.

Passenger objavio koncertni album “Live from San Francisco” kojeg će promovirati u Tvornici kulture

Nagrađivani kantautor Passenger objavio je koncertni album “Live from San Francisco”. A njega će kreator jednog od najpoznatijih singlova posljednjeg desetljeća, “Let Her Go”, premijerno predstaviti zagrebačkoj publici u Tvornici kulture u utorak, 11. travnja 2023. godine. I dodajmo, njegovi live nastupi su, kako sam kaže, drugačiji od albuma. Jer je on na pozornici sam s gitarom i glasom…

Sa željom da uhvati takvu atmosferu po prvi put je objavio živi album Live from San Francisco, snimljen u dvorani The Filmore, koji je savršeno uhvatio zvuk njegovih pjesama uživo. Intimne folk indie pop pjesme osigurale su Passengeru glazbeni uspjeh, a autentičnost na i izvan pozornice zavrijedila mu je i globalnu fan bazu. Zbog toga i nastavlja nastupati na najvećim svjetskim pozornicama, dok ga mediji nazivaju jednim od najproduktivnijih folk-rock autora.

Nakon velike turneje s Georgeom Ezrom s kojim je mjesec počeo u Leedsu i Londonu velikim dvoranskim koncertima, Passenger će nastaviti sa samostalnim nastupima. Unaprijed rasprodan koncert u Istanbulu prethodit će onima u Bukureštu i Zagrebu, a rasprodani švicarski Zermatt Unplugged zatvorit će ovaj dio turneje.

Mike Rosenberg, tj. Passenger, najpoznatiji po hitu “Let her go”

A on je s njim osvojio doslovno cijeli svijet. Nevjerojatan uspjeh potvrđuju i brojke, a spot je među najgledanijim videima u povijesti YouTubea s više od 3.3 milijarde pregleda, dok je na Spotifyju singl preslušan više od 1.8 milijarde puta. Pjesma je završila i na prvom mjestu ljestvica najboljih singlova u 19 zemalja – od Europe preko Meksika do Novog Zelanda. A u SAD-u je bio na prvom mjestu Billboardove Hot Rock ljestvice singlova te na petom Billboardove Hot 100.

Pjesma je prodana u više od milijun digitalnih kopija u Velikoj Britaniji te više od 4 milijuna u SAD-u, gdje je doživjela višestruko platinasta izdanja. Među nagradama se izdvaja ona za najbolju kantautorsku pjesmu, nominacija na Brit Awards za singl godine, kao i Ivor Novello nagrada za najizvođeniju pjesmu. Let her go je zapečatirana i u popularnoj kulturi. Ona se koristila u reklamama Superbowla, serijama poput Heartland i Vampire Diaries, a i danas ima brojne obrade.

Višestruko nagrađivani glazbenik iz Brightona s bendom je počeo graditi međunarodnu karijeru

A album Wide Eyes Blind Love mu je osigurao fanove i pune dvorane u Australiji, kao i u Velikoj Britaniji. Izdanje All the little lights, koje je sadržavalo megahit Let her go, odvelo je Passengera u potpuno novu dimenziju karijere. I od uličnog svirača lansirao ga je među zvijezde te na najveće stadione i nastupe uz izvođače poput Eda Sheerana.

Stalnu prisutnost na top ljestvicama nastavio je s albumima poput Whispers, Young as the Morning Old as the Sea, Runaway ili Birds that flew and Ships that sailed. Objavio je 14 albuma od kojih je ak 8 ušlo na top 40 ljestvice. A pjesme poput Simple Song, Sword from the Stone, And I Love Her, The Way That I Love You ili The Wrong Direction ostvaruju milijarde streamova. Više o Passengeru doznajte na njegovom Facebook profilu.

Kao predizvođač Passengera na zagrebačkom koncertu nastupit će Stu Larsen. A on je australski kantautor, zaljubljenik u putovanja i folk-pop. I dodajmo, svoju je karijeru počeo uz Passengera s kojim je nastupao kao ulični svirač. Više o Stuu doznajte također na njegovom Facebook profilu. Ulaznice za zagrebački koncert su u pretprodaji po cijeni od 24, dok će na dan koncerta one koštati 27 eura. A možete ih kupiti putem online shopa Eventim.

VIDEO | Passenger – Let her go

Tagged