zeleni korak :: oš ljudevit gaj nova gradiška :: 2023.

U akciji Zeleni korak deset generacija osnovnoškolaca spasilo više od 50.000 stabala

Završeno je deseto izdanje akcije Zeleni korak u kojoj je od 2012. godine sudjelovalo više od 220.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Deset generacija mladih ekologa je, uz podršku nastavnika, ravnatelja, obitelji i lokalne zajednice, prikupilo više od 3.000 tona starog papira za recikliranje i time su, dodajmo, spasili više od 51.000 stabala! A svake godine, škole čiji su učenici prikupili najviše papira, tvrtka dm je nagradila za njihov doprinos zaštiti okoliša i razvoj ekološke svijesti.

U 2022. godini je u Zelenom koraku sudjelovalo je 17.229 učenika. A zanimljivo je da je svaka od deset najuspješnijih škola osvojila i nagradu u iznosu od 1.327,23 eura. Među školama koje su osvojile nagradu ponovo je i Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška. A ova škola je baš posebna – njezini učenici su čak sedam puta bili među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj.

Uz učenike OŠ Ljudevita Gaja u desetom Zelenom koraku najbolje rezultate ostvarili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), OŠ Trnovec i OŠ Trpanj. Također, tu su i učenici Područnih škola Plešce, Jamarice, Glavina Donja (Imotski), Veliki Raven (Križevci) i Češko Selo (Petrinja).

Zeleni korak 10 godina pruža podršku u naporima da se učenicima prenesu vrijednosti održivog razvoja

“Tijekom deset godina djeca diljem Hrvatske pokazuju nam da možemo napraviti velike stvari ako se udružimo i djelujemo zajedno. Ponosni smo na akciju Zeleni korak i na sve mlade ekologe koji su do sada sudjelovali u njemu. Zato, u ime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima škola što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ali želim zahvaliti i onima koji su nas i ove godine podsjetili da je svaki zeleni korak važan za održiviju budućnost”, rekla je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

“Gotovo svako sudjelovanje u akciji Zeleni korak našoj je školi donijelo pobjedu. Tako su zahvaljujući dm-ovim nagradama u našu školu stigle pametne ploče, računala i kopirni uređaji. A jedna od nagrada omogućila nam je kupnju limenog skladišta za papir. Pravilno odlaganje otpada, održivi život i razvoj utkani su u naše satove razrednika, radionice, akcije. Zahvalni smo dm-u što nam Zelenim korakom već deset godina pruža podršku u našim naporima da učenicima prenesemo vrijednosti održivog razvoja“, rekla je Blagica Pečnjak, ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška. Više o ovoj akciji doznajte na mrežnoj stranici na adresi zelenikorak.hr.

Tagged