gorgoroth norway | black metal band | 2022.

Gorgoroth održava black metal koncert godine u klubu Boogaloo u nedjelju, 26. veljače 2023. godine!

Svi ljubitelji black metala i ekstremnije glazbe dugo su iščekivali koncert norveških giganata žanra koji se, manje-više, doslovno kriju iza imena Gorgoroth! Za njihov premijerni nastup koji će se dogoditi u nedjelju, 26. veljače 2023. godine, u Hrvatskoj vlada ogroman interes. A on vlada čak i na regionalnoj razini! A Gorgorothu će se na pozornici Boogalooa pridružiti nizozemski Doodswens, francuski Hats Barn i švicarski Tyrmfar. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 26 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustava Entrio. A ako koja ulaznica ostane, na ulazu će koštati 29 eura.

Gorgoroth je bend koji dolazi iz meke black metala – norveškog grada Bergena. Bend je nastao 1992. godine, a osnovao ga je Infernus. Dodajmo da to ime označava dolinu iz sjeverozapadnog dijela Mordora u Tolkienovom Gospodaru prstenova. A puno zanimljivosti je vezano za ovaj bend koji je u svakom slučaju obavezna lektira za svakog, barem i površnog, konzumenta black metala.

Jedna od njih je da su prvi nastup imali 1994. godine na Black Metal Nights festivalu koji je ujedno bio prvi nastup i bendovima kao što su Dark Funeral, Enslaved i Dissection. Zanimljivo, to je i švedskom Marduku to bio prvi nastup u inozemstvu. Dosad je Gorgoroth izdao devet studijskih albuma. Stalni članovi benda su, osim spomenutog Infernusa, Thomas Asklund na bubnjevima te vokal Atterigner, pravim imenom Stefan Todorović. On je inače rođeni Kragujevčanin, koji ove godine slavi 10 godina rada s bendom. Više o Gorgorothu doznajte putem njihovog Facebook profila.

Black metal svečanost će uveličati Doodswens, Hats Barn i Tyrmfar

Doodswens na nizozemskom znači “dood swens” ili na hrvatskom “želja za umiranjem”. Ovaj black metal zanimljivog imena osnovan 2017. godine je u Eindhovenu. Zanimljiva su i imena članova i članica. Tako je I. na bubnjevima, S. na gitari i N. na vokalu i basu. Do sada su izdali tri izdanja – demo Doodswens (2019.), split From the Shadows of the Abyss (2020.) i full album Lichtvrees (2022.). Sve dodatne informacije o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Hats Barn je francuski black metal bend nastao 2005. godine u Lilleu. Njeguju poprilično zvuk stare norveške škole pa ljubitelji ranije faze legendi žanra kao što Mayhem, Darkthrone i Burzum trebaju svakako obratiti pažnju na ovaj bend. Svojevrsni hommage njima je i ime benda. Nime, “hats barn” na norveškom znači “sinovi mržnje”. U 18 godina postojanja snimili su šest studijskih albuma. Posljednji od njih naziva Y.a.HW.e.H objavljen je na sjajnom youtube kanalu Black Metal Promotion, koji je inače pravo blago za sve koji vole ovakav izričaj. A dodajmo, zagrebačka publika će ga moći ovom prilikom poslušati uživo prije nastupa Gorgorotha! Sve dodatno što Vas zanima o Hats Barnu doznajte na njihovom Facebook profilu.

Tyrmfar je melodični black metal bend. Međutim i ljubitelji deatha će tu pronaći nešto za sebe. Nastao je u švicarskom gradiću Montheyu prije točno 10 godina, a u tom periodu snimili su jedan EP i tri studijska albuma. Dodajmo da će bend aktualni Dialect of the Ego and the Unconscious iz 2022. i promovirati u Boogaloou. Što Tyrmfar trenurno radi doznajte na njhovom Facebook profilu.

AUDIO: Gorgoroth – Instinctus bestialis (full album)

Tagged