bit će sve u redu - miro gavran | teatar gavran zagreb | 2023.

Teatar Gavran ulazi u 21. godinu djelovanja predstavom Mire Gavrana “Bit će sve u redu”, a ona igra tijekom veljače 2023. godine

Teatar Gavran ulazi u 21. godinu svojega djelovanja koju otvara predstavom Miro Gavrana “Bit će sve u redu”. Ovom predstavom kakvu još do sada niste vidjeli Teatar najavljuje i novu kazališnu sezonu! A “Bit će sve u redu” je nevjerojatno duhovita kazališna predstava koja će vas nasmijati do suza! Režiju potpisuje naš najuspješniji redatelj monodrama Boris Kovačević, koji se proslavio režijom “Münchausena”, “Ja, tata” te “Muškarci su s Marsa, Žene su s Venere”.

Za ovu predstavu kritičar Jasen Boko ovaj je Gavranov tekst nazvao “prvom hrvatskom postmodernom dramom”. Spajajući humor s parodijom erotičnosti koju je afirmirao Boccacciov Dekameron dobivamo lepršavu predstavu atraktivnu svim generacijama. Predstava se izvodi u organizaciji Teatra Gavran i igra tijekom veljače 2023. godine. Više informacija o ulaznicama doznajte na mrežnim stranicama kazališta na adresi teatar-gavran.hr.

O predstavi “Bit će sve u redu”

Glumac i ravnatelj putujućeg teatra koji se proslavio komedijom Nesretna udavača nađe se u velikim problemima. A to se dogodi kada ga zbog njegove teške naravi napuste baš svi suradnici. No, on nije očajavao. Ponio je glumački teret na svoja leđa, samostalno odglumio sve likove te izveo najavljenu cjelovečernju predstavu u kojoj sve pršti od dinamike i humora.

Ukratko, vidjet ćete nevjerojatno velik i brz broj preobrazbi, zaista široku lepezu različitih mjesnih govora, ali i urnebesni karakteri u interpretaciji Svena Jakira. A njega ste, podsjetimo, već imali prilike gledati u komediji Savršeni partner. No, osim što je izrazito duhovita, predstava je i edukativnog karaktera. Naime, ona opisuje i nastanak kazališne predstave. A likovi u predstavi Bit će sve u redu su i dijalektalno i kulturno obojeni. Što se izvrsno nadovezuje na ciljeve i ishode Kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik. Dodajmo da ova monokomedija šalje i utješnu poruku, toliko potrebnu u ovim vremenima – na kraju će sve biti u redu.

VIDEO: Teatar Gavran | Miks izvedbi iz 2022. godine

Tagged