davor križić & jazz orkestar hrt - insite | 2022.

Davor Križić, cijenjeni trubač, predstavlja album “Insite” koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a

Cijenjeni trubač Davor Križić u svojoj dugoj i bogatoj karijeri ostvario je brojne uspješne suradnje kao solist Jazz Orkestra HRT-a. Uz to, član je grupa Cubismo i The Bastardz, a i dobitnik je raznih prestižnih glazbenih nagrada. Među njima ćemo izdvojiti Porin, nagradu Status te nagradu HDS Miroslav Sedak Benčić za 2020. godinu. A sada, u suradnji s Jazz Orkestrom HRT-a, predstavlja svoj dugoočekivani novi samostalni album album “Insite”.

“Nakon koncerta održanog 2019. godine, povodom 30 godina mog sviranja u Jazz orkestru HRT-a, nastala je ideja da napravimo moj autorski album. Na ovom albumu spojio sam svoj rad koji se razvijao u malim sastavima sa sjajnim aranžerima i muzičarima Jazz orkestra. Njime sam pokušao ispričati svoju intimnu glazbenu priču”, rekao je Davor Križić.

“Član sam Jazz orkestra od davne 1989. godine. Od tada pa do danas svirao sam sa nebrojenim kvalitetnim glazbenicima i dirigentima. Ipak, ovaj projekt za mene je poseban. Suradnja s današnjom postavom jazz orkestra, njihov angažman i svirka donijeli su sjajan zvuk i vrhunsku izvedbu mojih kompozicija. Jazz made in Zagreb!”, dodao je Davor.

Davor ne skriva koliko je rad na ovom projektu za njega poseban

“Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić. Ekipa s HRT-a odradila je sjajan posao, posebno zahvaljujem Ivani Kocelj, voditeljici RJ-glazbe i Borisu Horvatu iz Aquarius recordsa što su prepoznali i podržali ovaj projekt. S ponosom predstavljam ovaj album”, rekao je Davor Križić.

Zakoračite u novu glazbenu priču Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a! Album Insite dostupan je na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji ga možete potražiti u Aquarius Music Shopu i svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama.

VIDEO: Davor Krizic Experiment – Everything

Tagged