13. zagreb international blues festival 2022

Zagreb International Blues Festival 2022 | 4 festivalska dana, 3 zagrebačke lokacije i 9 vrhunskih blues izvođača

13. Zagreb International Blues Festival održat će se od utorka do petka, od 22. do 25. studenog 2022. godine! U četiri festivalska dana i na tri zagrebačke lokacije ZG Blues Fest dovodi čak devet vrhunskih blues izvođača. Festival, kao i svake godine, počinje u utorak tradicionalnom svirkom “Blues for You – Tribute to Buha”, koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi.

U utorak, 22. studenog, u klubu Hard Place zasvirat će Ben Dover, Tomislav Goluban, Blues poison i Reformatori, sastav mladih bluesera iz velikogoričke Mungos blues i rock škole. Napominjemo da će prvog dana ulaz u klub biti slobodan.

U srijedu, 23. studenog, Festival tradicionalno približava blues glazbu najmlađima u sklopu programa Blues in the School. Tako će ove godine mališani iz Osnovne škole Horvati imati priliku slušati predavanje i nastup starih blues majstora Borisa Hrepića, Mire Dimića i Vedrana Žanka. A oni će, kao i svih godina radnije, kroz edukativnu glazbenu radionicu razveseliti buduće bluesere.

Zagreb International Blues Festival 2022 uveličat će Norman Baker sa svojim bendom

U četvrtak, 24. studenog, na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place svoj nastup održat će član Blues kuće slavnih – legendarni britanski blues gitarist i pjevač Norman Baker sa svojim bendom. Kao zagrijavanje za koncert nastupit će zagrebački blues/country duo Tomica & Robi. Ulaznicu u pretprodaji možete kupiti po 50 kuna u Hard Placeu i Dirty Old shopu. Na dan koncerta cijena ulaznice će iznositi 70 kuna.

U petak, 25. studenog, na završnoj večeri festivala u klubu Booze & Blues nastupit će band Veni Vidi Whiskey iz Kotoribe. Dodajmo da će bend ovom prilikom promovirati svoj EP Between the Rivers. A nakon njih će nastupiti sjajni Zack Dust sa svojim bendom koji, iako potječu iz Varaždina, veliki dio svoje karijere realiziraju u Americi. Ulaz na ove sjajne blues koncerte je slobodan. Hrvatske blues snage, Dobri duh rock’n’rolla i Spona Vas pozivaju na 13th Zagreb International Blues Festival. Dođite na četiri dana dobre zabave uz vrhunski blues! Više o Hrvatskim blues snagama doznajte na mrežnim stranicama na adresi hrvatskebluessnage.hr.

VIDEO | Norman Baker Trio live

Tagged