osijek - dinamo | hrvatska nogometna liga

Osijek – Dinamo 1:0 | Plavi na maglovitom Gradskom vrtu u 15. kolu HNL-a doživjeli prvi ovosezonski prvenstveni poraz

Dinamo je u 15. kolu SuperSport HNL-a doživio prvi poraz – Osijek ih je pobijedio na gostovanju na stadionu Gradski vrt minimalnim rezultatom od 1:0. No, Plavi su usprkos ovom porazu zadržali vodeću poziciju na tablici – od Hajduka su udaljeni pet bodova, iako Bijeli igraju utakmicu protiv Lokomotive. Mora se dodati da je Dinamo poraz doživio u dosta nezahvalnim uvjetima – magla je bila na terenu veći dio susreta. No, magla je smetala oba tima, a Osijek se ipak malo bolje snašao.

Obje ekipe su od prve minute susreta “tražile” su svoju priliku. Dominik Livaković je upisao nekoliko odličnih obrana, a domaćin je čak i zatresao vratnicu. No, u prvom dijelu pogodaka nije bilo. I tako je bilo sve do 85. minute kada je Mierez postigao gol za Osijek, a Dinamo, iako su se Plavi trudili, nisi uspjeli barem izjednačiti. Moramo dodati da je u drugom dijelu susreta magla u potpunosti “zauzela” Gradski vrt. Vidljivost je bila minimalna i takvim uvjetima šanse na obje strane su bile vrlo rijetke. Trener Ante Čačić napravio je nekoliko zamjena, ali Dinamo, unatoč velikom trudu, nije uspio zatresti mrežu Osijeka.

“Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi. A što se ove utakmice tiče, mogu pričati samo o prvom poluvremenu. Drugi dio sam slabo vidio, s obzirom na vremenske uvjete. Osijek je u susret krenuo agresivnvije. Bio puno svježiji, hitriji, agresivnijii opasniji po gol, iako smo i mi imali neke situacije. Očito je da je ritam u kojem nas svaka četiri dana sustižu jake utakmice ostavio traga u energetskom smislu. Odigrali smo u ovoj sezoni 27 utakmica, što je 11 više nego što ih je odigrao naš domaćin. Zato su oni u onom stanju u kojem smo mi bili u kolovozu i rujnu”, rekao je nakon utakmice Ante Čačić, trener Dinama.

Utakmica Osijek – Dinamo je zbog magle bila na rubu regularnosti

“Do kraja polusezone imamo dvije prvenstvene utakmice, uz gostovanje kod Chelseaja u Ligi prvaka, kao i jedan kup dvoboj. Priželjkujemo da do kraja polusezone ostanemo čitavi i da to odradimo kako treba. Poraz je uvijek nelagoda, međutim, on kad-tad mora doći. A kad dođe protiv ovakve momčadi kao što je Osijek, ne bismo trebali previše žaliti. Uostalom, Osijek je potvrdio da se nalazi u dobrom tonusu i iskreno ću vam reći da me to veseli iz puno razloga. Bio sam ovdje trener i drago mi je da je Osijek na putu da s novim stadionom bude respektabilan. I to je dobro za hrvatski nogomet”, dodao je Čačić.

Što se tiče stanja na tablici, Dinamo u 14 odigranih utakmica imaj 11 pobjeda. Tu su i dva neriješena rezultata te jedan poraz, uz gol-razliku +23. Sljedeću utakmicu Dinamo će odigrati u srijedu, 2. studenoga na stadionu Stamford Bridge u Londonu, gdje će mu protivnik u 6. kolu grupne faze Lige prvaka biti Chelsea. Što se prvenstva tiče, idući ispit je idući vikend, kada na Maksimir stiže Šibenik. Više informacija o događanjima iz Dinamovog stožera doznajte na mrežnim stranicama Dinama na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO: Stefan Ristovski komentira prvi poraz Dinama u prvenstvu

Tagged