prvi parlamentarni summit međunarodne krimske platforme zagreb | crimea platform logo | 2022.

Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme održava se u Zagrebu u utorak, 25. listopada 2022. godine | Bit će otežano prometovanje po Gradu!

U Zagrebu će se održati Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme. Na njega će doći mnogi predsjednici parlamenata zemalja potpisnica Krimske platforme te drugih parlamenata. Procjenjuje se da će u Zagreb stići oko 50 izaslanstava, što će biti najveći ovogodišnji politički sastanak ovoga tipa. Sam Summit će se održati u utorak, 25. listopada 2022. godine u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. A sastanku će prethoditi večera dobrodošlice u hotelu The Westin Zagreb koja će se održati u večernjim satima u ponedjeljak, 24. listopada.

Zbog izrazito zahtjevne sigurnosne situacije i nesigurnih okolnosti u Ukrajini, Hrvatski sabor je prihvatio prijedlog Verkhovne Rade, ukrajinskog parlamenta, da u Zagrebu ugosti Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme. Summit će obraćanjima otvoriti hrvatski i ukrajinski predsjednici parlamenta Gordan Jandroković i Ruslan Oleksiyovych Stefanchuk te Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Također, prilikom otvaranja summita prisutnima će se video vezom obratiti Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski. Dodajmo da će u Zagreb doći i Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa. Više informacija o Krimskoj platformi doznajte na Wikipediji.

Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme uzrokovat će prometne gužve u Zagrebu

Zbog ovog skupa na koji će doći veliki broja predsjednika i predsjednica Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija, očekuju se povremene prometne gužve u Zagrebu. Zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti policija će uspostaviti privremenu regulaciju prometa. Tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa.

Na području užeg centra grada Zagreba uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila. Takva regulacija će biti na snazi u utorak, 25. listopada od 6 do 22 sata. Sva ta mjesta bit će posebno označena trakama Stop – policija. Slijedom svega navedenog, pozivamo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana.

Također, pozivamo građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika. A radi lakšeg prometovanja po Zagrebu građani se mole za poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama. Više informacija o prometnicama koje će biti zatvorene provjerite na slikama ispod teksta.

Tagged