gnk dinamo zagreb - fc bodo glimt | uefa champions league 2022/2023

Dinamo – Bodo Glimt 4:1 | Plavi u produžecima pobijedili Norvežane – Liga prvaka u sezoni 2022/2023 dolazi u Zagreb!

Liga prvaka će se ponovo igrati u Zagrebu – Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa za plasman u ovo elitno natjecanje pobijedio norveški FC Bodo/Glimt! Iako rezultat od 4:1 djeluje impresivno, utakmica je otišla u produžetke nakon što je utakmica završila 2:1 za Plave, budući da su Norvežani pobijedili Dinamo 1:0 u prvoj utakmici. No, tada je Dinamo pojačao ritam, dao još dva gola i Bodo Glimt poslao u Europsku ligu.

GNK Dinamo Zagreb ovom pobjedom u uzvratnoj utakmici play offa Lige prvaka koja se odigrala u srijedu, 24. kolovoza 2022. godine, po osmi put u svojoj povijesti izborio plasman u skupinu Lige prvaka! I dodajmo da su ovu utakmicu obilježile “škarice” Brune Petkovića, koji je tako postigao jedan od svojih, ali i Dinamovih najljepših pogodaka u povijesti europskih nastupa!

Dinamo je susret odlično otvorio brzim golom Mislava Oršića već u 4. minuti susreta. A nakon tog gola maksimirske tribine doslovno su eksplodirale. No potom se dogodila i ta 35. minuta i fantastična reakcija Brune Petkovića. Naime, on je veličanstvenim “škaricama” doslovno rasparao protivničku mrežu. Ali Bodo/Glimt se nije predavao i vratio se pogotkom u drugom dijelu susreta i uz rezultat 2:1 utakmica je otišla u produžetke. No, tamo je Josip Drmić tri minute prije kraja produžetka postigao prekrasan dalekometni gol za 3:1. Potvrda ulaska Dinama u Ligu prvaka donio je Petar Bočkaj pogotkom u zadnjim sekundama za konačnih 4:1.

Liga prvaka ponovo u Zagrebu – Dinamo je opet među europskom nogometnom elitom

Zanimljvo, Dinamov trener Ante Čačić ušao je u klupsku povijest. Naime, postao je drugi trener koji je dva puta uveo Dinamo u nogometno natjecanje Liga prvaka. Prvi puta mu je to uspjelo 2012. godine. Prethodno je to učinio nikad zaboravljeni Zlatko Cico Kranjčar koji je plave uveo u skupinu elitnoga europskog klupskog natjecanja 1998. i 2016. Također, Dinamovu kapetanu Arijanu Ademiju ovo je ujedno 11. ulazak u grupnu fazu europskih nadmetanja pri čemu peti u Ligu prvaka!

“Zahvaljujem mojim igračima koji su me učinili najponosnijim čovjekom na svijetu iz razloga što sam ja kao rođeni Zagrepčanin u dva pokušaja s Dinamom otišao u Ligu prvaka. To je mislim i raritet, s klubom u koji me pokojni otac Šime doveo kad sam imao pet godina, 1958. kad je Dinamo bio prvak. Silno sam ponosan na to. Što se tiče utakmice, bila je teška. Teška za igrati, teška za voditi. Imali smo sjajno prvo poluvrijeme, sjajnog protivnika koji je to pokazao drugo poluvrijeme, trpjeli smo dosta to poluvrijeme, imali smo problema, morali smo raditi te izmjene koje smo radili”, rekao je Ante Čačić.

Na kraju je presudila herojska borba Dinamovih igrača

“Glava je bila u igri cijelo vrijeme i vjerovali smo da možemo uspjeti i na kraju smo uspjeli. Nismo odgađali utakmice. Često smo rotirali i danas smo to naplatili. Svaki igrač koji je ušao dao je svoj obol i učinio da ćemo ovdje gledati Ligu prvaka. Trpjet ćemo, a najviše od svega ćemo se sramiti, jer će ovdje dolaziti najeminentnije ekipe Europe na ovakav jedan stadion koji zaista ne dolikuje Ligi u kojoj ćemo se natjecati”, dodao je trener Čačić.

“Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme. Dominirali smo i sa ta dva gola smo se osjećali jako samopouzdano. U tom prvom poluvremenu smo osjetili isto što i u prvoj utakmici. A to je da igraju jako dobar sistemski nogomet u kojemu im je jako teško izaći u presing. Mislim da nije bilo potrebno da previše riskiramo. Svjesni smo da smo patili cijelo drugo poluvrijeme, čak i kad smo primili gol nastavili smo patiti”, rekao je Bruno Petković, jedan od Dinamovih junaka. O Bruni više doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Izjave trenera Čačića i igrača nakon utakmice Dinamo – Bodo/Glimt

Tagged