gnk dinamo zagreb - fc sevilla | uefa europa league | 2021.-2022.

Dinamo i Sevilla igraju uzvratni susret knock-out faze za plasman u osminu finala Europske lige u četvrtak, 24. veljače 2022. godine | Kako je trener Kopić pripremio Plave?

Dinamo i Sevilla u četvrtak, 24. veljače 2022. godine u 18:45 sati na maksimirskom travnjaku igraju uzvratni susret knock-out faze za plasman u osminu finala Europske lige. A to će probati napraviti tako da stignu dva gola zaostatka. Podsjetimo, Andalužani su, unatoč dobroj igri Dinama i sjajnom golu Mislava Oršića kojeg možete pogledati na kraju teksta, na kraju pobijedili s 3:1. Dodajmo da su rasprodane ulaznice i za tribinu sjever gore, čime je rasprodan ukupni kapacitet za ovaj susret. Igrači Dinama tako će u važnoj utakmici imati veliku podršku navijača s tribina!

“Očekuje nas velika europska utakmica protiv jakog suparnika i to je ozbiljno iskušenje za nas. Nažalost, za ovaj dvoboj sigurno neće konkurirati Dino Perić, Luka Ivanušec, kapetan Arijan Ademi, Rasmus Lauritsen i Komnen Andrić. No, svi ostali su na raspolaganju, motivirani da odigraju dobru utakmicu. Želimo se prezentirati na pravi način i napraviti sve da dođemo do kvalitetnog rezultata. Želim reći da smo svi sretni što vidimo da je zanimanje veliko i da su ulaznice rasprodane. Uz pomoć navijača bit će sjajna atmosfera. To je naš vjetar u leđa i dodatni poticaj”, rekao je Željko Kopić, trener Dinama.

“Prije svega bih naglasio da je Bruno Petković svjestan da ne igra dobro i da nije u optimalnom izdanju. Pokušava raditi na sebi, no nije mu lako. Svakoga bi pogodila tolika količina kritike, gdje te znani i neznani, pozvani i nepozvani, prozivaju na sve načine. Petković je Dinamu dao jako puno. Svi smo mu podrška, vjerujemo u njega i čvrsto stojimo iza njega. I svlačionica i ja kao trener. On zna da se ne može živjeti od prošlosti i napravit će sve da bi se vratio u izdanju u kakvom ga želimo gledati i u kakvom ga trebamo”, smatra Kopić.

Dinamo igra proaktivan nogomet koji je zahtjevan i energetski i iz taktičkog i fizičkog aspekta

“Što se tiče uzvratne utakmice, svaki trener ima svoje viđenje igre i način kojim želi da mu momčad funkcionira. Tako neke stvari nije normalno mijenjati iz dana u dan. Mi smo se odlučili za proaktivan nogomet koji je zahtjevan i energetski i iz taktičkog i fizičkog aspekta – nogomet koji te puno troši. Ali, to je naš put. Takvi smo bili i u Sevilli i u velikom broju situacija pokazali kvalitetu. Po energetskim je parametrima to bilo na najvišoj europskoj razini, Bio sam prezadovoljan s puno stvari, nemam namjeru odstupiti od tog puta”, rekao je trener Plavih.

“Naravno da se i suparnika nešto pita. Mi smo ondje 20, 25 minuta bili u podređenoj ulozi. Analizirali smo utakmicu, napravit ćemo sve da preko kvalitetne energije, intenziteta, napadačkog pristupa dođemo do naših situacija. Sevilla ima iznimnu kvalitetu i jedna je od top europskih momčadi. Nije lako igrati protiv njih, ali napravit ćemo sve što možemo da dođemo do željenog rezultata”, dodao je Željko Kopić.

U možda ključnoj fazi sezone Dinamo mora igrati bez Ademija i Ivanušeca

“Bespredmetno je pričati o njihovoj kvaliteti. Ali svaki trener ima svoju viziju – što ti je bitno u načinu igre i mehanizmima, kako želiš otvoriti napad, dolaziti u završnicu… To ne znači da bez njih nemamo kvalitetu. Naprotiv, imaju je svi koji su u kadru Dinama. Konstantno se priča oko rotacija, naravno da svi igrači Dinama zaslužuju priliku i ovisno o situaciji će dobiti minutažu. Ali, postoji unutar koncepta i ideje igre idealnih 11, a Ivanušec i Ademi tu pripadaju. Oni su nositelji kvalitete, energije i garda na terenu i jasno je da nam nedostaju. Ali, uvijek sam govorio i to nije prazna priča, ja vjerujem u ove igrače. Vjerujem da mladi mogu i moraju pokazati vrijednost i ovo su situacije u kojima će dobiti priliku”, rekao je Kopić.

“Što je prvenstvo zanimljivije, to je i nama napetije. Svaka je utakmica borba za nova tri boda. Potrošnja u Europi je velika što se kasnije vidjelo i u remiju protiv Lokomotive gdje smo pokušavali sve, ali nije nas išlo. Nismo bili na razini na kojoj Dinamo treba igrati. Moramo se dobro pripremiti i ići korak po korak. Uvijek nam je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Prva je na redu Sevilla. Pokušat ćemo upisati pozitivan rezultati, a onda se fokusirati na vikend i ligašku utakmicu s Osijekom pa ćemo o tome pričati nakon Seville. Atmosfera u svlačionici u Dinamu je odlična kao i uvijek. Mi smo zajedno i jedino tako možemo napredovati. Što se tiče prvenstva, sve je u našim rukama. Držimo konce, nastojat ćemo i dalje pobjeđivati i ići po naslov prvaka”, dodao je Dinamov branič Bartol Franjić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Dinamo – Sevilla?

Druga utakmica knock out faze osmine finala natjecanja UEFA Europa League između nogometnih klubova Dinamo i Sevilla igra se na stadionu Maksimir u Zagrebu. Utakmicu možete uživo gledati u četvrtak, 24. veljače 2021. godine u 18.45 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Arena Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr, dok o klubu FC Sevilla informacije možete naći na klupskim stranicama na adresi sevillafc.es/en. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Golčina Mislava Oršića na utakmici Sevilla – Dinamo

Tagged