anette cavon | tena novak | 2019.

Anette Cavon, zagrebačka kantautorica, premijerno predstavlja njezin album “Space of Love” u Močvari u srijedu, 30. listopada 2019. godine

U Začaranoj Močvari vas očekuje premijerno predstavljanje zagrebačke kantautorice Anette Cavon i njenog albuma “Space of Love” i to uz pratnju benda. Imat ćete tako priliku čuti autorske skladbe zagrebačke kompozitorice, violinistice i multidisciplinarne umjetnice Tene Novak koja će za ovu prigodu nastupiti s novo-okupljenim bendom i kantautorskim projektom pod pseudonimom “Anette Cavon”, koji je “entitet sveobuhvatne univerzalne energije, a manifestira se kroz zvuk, stvaranje autorskih vokalno – instrumentalnih skladbi popraćenih vizualnim identitetom”.

Anette je alter ego jednog dijela stvarne (ili nestvarne) ličnosti. A projekt je zamišljen kao audio-vizualno izražavanje, u obliku glazbenog alter-ega. I dodajmo, koncert će se održati u klubu Močvara u srijedu, 30. listopada 2019. godine, s početkom u 21 sat. Dodajmo i da je Anette Cavon pseudonim, odnosno anagram imena Tena Novak, doslovno okrenut unazad. Anette pjeva na univerzalnom jeziku i samostalno sklada, aranžira, snima gotovo sve instrumente i pjeva svoje skladbe, koje su hibridne pop-forme. A ona taj žanr voli nazvati i forest pop.

Anettina svrha je upućivanje na svijest o postojanju univerzalne ljubavi, energije koja se manifestira kroz sveobuhvatni unutarnji spokoj. A kroz zvuk se prostire trenutno umirujući dušu i produbljujući proboje svijesti. Anette se veže uz prirodne elemente i elementarna bića i utjelovljuje se kroz ženski princip. Točnije, kroz neopiranje, nježnost, prihvaćanje, blagost, ljepotu, krhkost i mudrost.

Njen vizualni indentitet se uobličuje uz organske kostime od prirodnih tvari

Ona je šumska diva, donosi spasenje i provodi liječenje. Njeno postojanje je bezvremeno i istovremeno sadašnje u vječnosti. Ovdje, na zemlji, kreacija je potaknuta i realizirana je kroz ljubavni odnos koji donosi inspiraciju i poticaj. Poticaj je ljubav, a cilj je liječenje (od straha). Ljubav je ona koja nas uvijek iznova spašava. Nadzemna dimenzija ljubavi približava je spiritualnoj dimenziji i univerzalnoj ljubavi prema svim bićima. Kozmički trenutak ljubavnog stapanja kroz oživotvorenje stvaralačke energije i vraćanje iste u ponovno duhovno bivanje u spiralnom ciklusu.

Album Space of Love je dostupan na Bandcamp stranici ove glazbenice i bit će dostupan u digitalnom izdanju, ali i izdan i promoviran putem Mast produkcije. Uz Tenu Novak (violina i vokal) nastupit će Anamarija Žugić (vokal i udaraljke), Damjan Bučić (gitara), Jelena Galić (kontrabas, bas gitara i vokal), Lucija Stanojević, Dora Maganić, Lucija Rücker, Tina Krznarić (violine), Nastastja Štefanić, Valentina Protolipacz (viole) i Elena Kryvoshei (violončelo).

VIDEO: Anette Cavon – Thorns in Your Eyes

Tagged