dinamo - hajduk | vječni derbi | ht prva liga - sezona 2020/2021

Dinamo – Hajduk 0:2 | Bijeli u 18. kolu HT Prve lige na Maksimiru pobijedili nemoćne Plave kojima nije pomogla ni promjena trenera

Dinamo nije uspio pobijediti Hajduk u 18. kolu HT Prve lige, kako se najavljivalo prije utakmice. Ne samo da nije pobijedio, već je doživio veliki poraz – Hajduk je slavio s 0:2. Bijeli su zasluženo došli do pobjede i nova tri boda, a pogotke su postigli Marko Livaja i Emir Sahiti. Bila je ovo ujedno i peta uzastopna pobjeda trenera Valdasa Dambrauskasa koji ima stopostotan učinak na klupi Hajduka.

Iako je nakon izgubljene Kup-utakmice protiv Rijeke Krznar podnio ostavku, a momčad preuzeo Željko Kopić, Dinamo je “nastavio po starom”. Dodajmo da Plavi igraju sljedeću utakmicu s West Hamom u Europskoj ligi već u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine. Pred Dinamom je tako put u London na utakmicu zadnjeg, 6. kola UEFA Europa lige. Podsjetimo, Plavi su već ranije osigurali proljeće u Europi. No, zadnje kolo će odlučiti o konačnom poretku u skupini i o tome hoće li plavi nastaviti put u Europskoj ili u Konferencijskoj ligi. Do kraja ovog dijela sezone uz obveze u Europi Dinamo čekaju utakmice prvenstva protiv Slaven Belupa, Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca.

“Imali smo pripremu utakmice s idejom da uđemo s maksimalnom razinom energije i intenziteta. Htjeli smo ostvariti kvalitetni duel, a nakon toga uspostaviti posjed. Međutim, u tim nekim situacijama nismo bili na dovoljno dobroj razini. Tek krajem prvog dijela smo uspjeli doći do nešto kvalitetnijih situacija kroz igru. Da bismo taj dio popravili napravio sam dvije izmjene u poluvremenu. Dobili smo gol iz jedne od standardnih situacija Hajduka – dijagonala i duga lopta preko zadnje linije – to nismo kvalitetno branili. Nakon toga imali smo nekoliko kvalitetnih situacija koje nismo realizirali i u trenucima kad smo preuzeli maksimalan rizik dobili smo taj drugi gol. Čestitam Hajduku na pobjedi”, rekao je Željko Kopić.

Hajduk je bio dominantniji – plavi se još nisu “posložili”

Hajduk je danas izgledao dobro i jednostavno u tim situacijama u kojima smo trebali reagirati kvalitetnije nismo bili na toj razini. A u fazama utakmice kad smo uspjeli doći do situacije, realizacija nije bila dovoljno dobra da se vratimo u utakmicu i preokrenemo rezultat. Nogomet je igra u kojoj mora taj psihološki moment i mentalno stanje igrača biti na pravoj razini kako bi se individualno i momčadski ekipa nametnula. Mi smo u ovih par dana obavili dosta razgovora, sve preko motivacije, pozitive i dizanja tog dijela. Jednostavno nismo uspjeli popraviti taj segment”, dodao je Kopić.

“Mislim da je svima jasno i da je vidljivo da ekipa ima svoje probleme. Prostora za trening i mehanizme u igri jednostavno nema. Imamo četiri utakmice do kraja, preko karaktera i kvalitete koju imamo trebamo napraviti sve da izguramo na što kvalitetniji način do kraja ovaj dio sezone. Imali smo mi i danas par situacija, problem je realizacije. Jednostavno to moramo riješiti”, rekao je Željko Kopić.

Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo: Dinamo – Hajduk 0:2

  • Zagreb, 5. prosinca 2021.
  • Stadion Maksimir; gledatelja: 9914
  • Sudac: Zdenko Lovrić
  • Strijelci: 0:1 Livaja (60.), 0:2 Sahiti (90.+4)
  • Dinamo: Livaković – Štefulj, Šutalo, Theophile-Catherine, Moharrami (46. Ristovski) – Mišić (66. Tolić), Ademi – Oršić (65. Andrić), Ivanušec, Menalo (46. Gojak) – Petković; Trener: Željko Kopić; web: gnkdinamo.hr;
  • Hajduk: Kalinić – Lovrencsics (81. Čolina), Katić, Elez, Melnjak – Fossati, Atanasov (81. Vuković), Krovinović (88. Simić) – Biuk (66. Mlakar), Livaja, Ljubičić (88. Sahiti); Trener: Valdas Dambrauskas; web: hajduk.hr;

VIDEO: Dinamo – Hajduk 0:2 (snimka utakmice 18. kola HT Prve lige) | Željko Kopić komentira odigranu utakmicu

Tagged