gnk dinamo zagreb - hnk rijeka | hrvatska nogometna liga

Dinamo – Rijeka 1:3 | Riječani deklasirali Plave u četvrtfinalu Kupa – trener Dinama Damir Krznar podnio ostavku

Dinamo i Rijeka odigrali su u srijedu, 1. prosinca 2021. godine, na stadionu Maksimir, četvrtfinale Kupa Hrvatske. A Plavi nažalost nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat – Rijeka je pobijedila s 1:3. Iako rezultat to možda ne sugerira, Dinamo je dominirao cijelim susretom. No, nedostajalo je koncentracije i “sportske sreće” u završnici. Tako Plavi završavaju ovogodišnje natjecanje u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu malo ranije nego što je to bilo očekivano. I dodajmo, na kraju utakmice, nakon niza slabijih rezultata, trener Dinama Damir Krznar podnio je ostavku.

Što se tiče ove utakmice, Dinamo ju je odlično otvorio te je vršio pritisak na momčad Rijeke gotovo cijeli susret. Redali su plavi prilike jednu za drugom, ali vratar Rijeke bio je na visini zadatka. Također, izdvojit ćemo priliku Mislava Oršića iz dalekometnog pokušaja iz slobodnog udarca u prvom dijelu. A tada je loptu silovitim udarcem poslao malo preko grede.

Pucao je i Amer Gojak iskosa s 18-ak metara iz izgledne situacije, ali je gostujući vratar obranio. I kako to često zna biti u nogometu – kada ne zabiješ, stiže kazna. Dinamo je dobio dva gola iz dva kontranapada i na odmor otišao s dva gola zaostatka.

Dinamo je u drugom poluvremenu nastavio stvarati pritisak

Plavi su protivnika stisnuli na njihovu polovicu. Rijeka se odlično branila, a vratar Nediljko Labrović je nastavio s “čudesnim” obranama. Nizali su svoje pokušaje i prilike Andrić, Ademi i Ristovski. A u 73. minuti pojavio se tračak nade – igrači Dinama uspjeli su smanjiti zaostatak pogotkom Marka Tolića.

Nažalost, do kraja utakmice lopta više nije htjela u gol. Nešto kasnije Mislav Oršić zatresao je i gredu. No, na samom kraju susreta, kada je cijela momčad uključujući i golmana Danijela Zagorca otišla na korner, Rijeka se obranila, a Robert Murić postiže pogodak na prazan gol za konačnih 3:1 za Rijeku. Dinamo se tako okreće domaćem nogometnom prvenstvu u kojem već za vikend igra derbi protiv Hajduka. A novi vječni derbi se igra na stadionu Maksimir u nedjelju, 5. prosinca 2021. godine, od 17:30 sati.

Damir Krznar je nakon serije loših rezultata podnio ostavku

Nakon utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke, trener Damir Krznar podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera prve momčadi Dinama. Klub će o daljnjim potezima “pravodobno obavijestiti javnost”, dok će mjesto glavnog trenera plavih preuzeti Željko Kopić. Više o novom treneru Kopiću možete doznajti na Wikipediji.

Također, Dinamo se treneru Krznaru zahvaljuje na uspjesima koje je prva momčad ostvarila u njegovom mandatu na klupi Dinama. Naročito je emotivna bila fantastična pobjeda protiv Tottenhama, a tu je i povijesno četvrtfinale Europske lige, osvojena dvostruka kruna u sezoni 2020./2021. te na osiguranom proljeću u Europi ove sezone.

SuperSport Hrvatski nogometni kup: Dinamo – Rijeka 1:3

  • Zagreb, 1. prosinca 2021.
  • Stadion Maksimir, gledatelja 1663
  • Sudac: Mario Zebec
  • Strijelci: 0:1 Obregon (27.), 0:2 Drmić (30.), 1:2 Tolić (73.), 1:3 Murić (90+7)
  • Dinamo: Zagorac – Moharrami (od 46. Ristovski), Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić – Mišić (od 69. Tolić) – Menalo (od 46. Andrić), Gojak (od 61. Ademi), Ivanušec, Oršić (od 90. Perić) – Petković; Trener: Damir Krznar;
  • Rijeka: Labrović – Galović, Velkovski, Smolčić – Ampem, Selahi (od 90. Escoval), Gnezda Čerin, Pavičić (od 78. Lepinjica), Vukčević – Drmić (od 46. Murić), Obregon (od 64. Vučkić); Trener: Goran Tomić;

VIDEO: Trener Damir Krznar komentira poraz u utakmici Dinamo – Rijeka

Tagged