detour - klaun | 2021.

Detour novom pjesmom “Klaun” tematizira gorki osjećaj nestanka ljubavi

Nakon velikog ljetnog hit singla “Hawaii” pop grupa Detour predstavila je svoju novu plesnu pjesmu naziva “Klaun”. Ona na pomalo neobičan i nekonvencionalan način tematizira gorki osjećaj nestanka ljubavi. “Klaun” je četvrta pjesma s nadolazećeg albuma grupe, a na njoj su se nakon odlaska Gine Victorije po prvi puta u ulozi glavnih vokala našle nove vokalistice Karla i Dora.

Klaun je pjesma koja govorio nestanku ljubavi uslijed nerazumijevanja i različitog shvaćanja istih stvari. To može biti romantična, ali i prijateljska ljubav. Priča o čovjeku koji zbog svojih specifičnih uvjerenja postaje osamljen, ogorčen, nesnosni gad pa čak i čudovište. O tome kako se ljubav pretvara u mržnju pod iluzijom dobrih namjera”, rekli su Detourovci.

“To je dijelom pjesma o aktualnom stanju u društvu. O sebičnosti i opasnosti nekih uvjerenja koja u ime osobnih sloboda diskvalificiraju društvenu odgovornost, empatiju i povjerenje koje je osnovno vezivno tkivo društva. Pjesma ne ulazi u razloge već se bavi posljedicama takvih odnosa i društvenih trendova. Njihove posljedice su gubitak ljubavi, razumijevanja i tolerancije. To je u konačnici katastrofa za sve nas, bez obzira na to tko je zapravo u pravu”, rekao je lider benda Nenad Borgudan. Više o grupi Detour doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Detour – Klaun

Tagged