pješčana plaža - otok mauricijus - indijski ocean - afrika - 2021.

Mauricijus bi mogao biti vaš idealan izbor za odlazak na more tijekom zime | Air France nudi povoljne letove za ovaj afrički otok!

Ako imate slobodne dane u nekom “nepopularnom” terminu, postavlja se pitanje, kako najbolje iskoristiti odmor – naš prijedlog je otok Mauricijus. Otok je smješten u Indijskom oceanu, oko 2000 kilometara od jugoistočne obale Afrike, a okružen je koraljnim grebenima i lagunama. Zamislite beskrajne bijele plaže okružene plavetnilom oceana. To nije razglednica, to je Mauricijus…

Mauricijus je odredište aktualno tijekom cijele godine. Ljeto ovdje traje od studenog do svibnja i tada su temperature prilično visoke, a vlažnost zraka velika. “Zimski” period je od svibnja do studenog, suho je, a temperature su oko 28 stupnjeva. Ljeti – u prosincu i siječnju – temperature idu od 35 do 40 stupnjeva, a najhladnije je tijekom srpnja i kolovoza, kada dnevne temperature idu do 25 stupnjeva.

Ovaj otok je bilo jedino stanište dodo ptice. Tako je dodo i dalje simbol otoka, a slike ove pernate ljepotice se mogu vidjeti gotovo na svakom koraku. Na Mauricijusu se vozi lijevom stranom, zato pazite ako iznajmljujete automobile, treba će vam malo vremena da se naviknete.

Otoku Mauricijus nudi nevjerojatnu mješavina kineskog, indijskog, afričkog, francuskog i britanskog utjecaja

A on se vidi na zaista svakom koraku. Jarko obojeni indijski hramovi se nalaze odmah pored francuskih kolonijalnih palača. Za doručak će vam poslužiti kroasan, a za večeru curry, dok ćete u međuvremenu piti rum koji se pravi od šećerne trske. Naravno, Mauricijus je idealan za sve sportove na vodi. Možete se okušati u ronjenju, jedrenju, jedrenju na dasci, skijanju na vodi, parasailingu, podvodnom hodanju…

Ali, za sve one koji bi voljeli iskušati podvodni ribolov, bitna je informacija da u toplim vodama Indijskog oceana žive brojne vrste riba. U vodama oko otoka žive i delfini pa je plivanje s ovim čarobnim životinjama jedna od omiljenih aktivnosti turista.

Za putnike iz Hrvatske, najlakši način da dođu do Mauricijusa je zrakoplovima Air Francea. Zrakoplovne karte za Mauricijus su na promociji do petka, 22. listopada 2021. godine, a mogu se naći već po cijeni od 509 eura! Karte koje kupite u ovom periodu, možete iskoristiti za putovanja do utorka, 31. svibnja 2022. godine. Više informacija o odredištima na promociji posjetite mrežnu stranicu zrakoplovne tvrtke Air France. Više o afričkom otoku Mauricijus doznajte na Wikipediji.

VIDEO: MAURITIUS: The ULTIMATE Travel Guide to PARADISE ISLAND the Indian Ocean

Tagged