dinamo - lokomotiva | ht prva liga

Dinamo – Lokomotiva 1:0 | 6. kolo HNL-a donijelo je prvi ovosezonski gradski derbi – Plavi pobjedom dočekuju Sheriff u drugom susretu 4. pretkola Lige prvaka

Dinamo i Lokomotiva igrali su u 6. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na stadionu Maksimir. Plavi su u ovom čvrstom i neizvjesnom susretu pobijedili su Lokose rezultatom 1:0. Nakon tvrdog i izjednačenog prvog poluvremena, Dinamo u nastavku “ubacuje u višu brzinu” i dolaze do pogotka kojeg je u 77. minuti postigao Mislav Oršić.

Ova Dinamova pobjeda ohrabrenje je uoči uzvratne utakmice 4. pretkola Lige prvaka protiv moldavskog Sheriffa. Podsjetimo, Dinamo je u prvom susretu u Tiraspolu izgubio rezultatom 3:0. A u srijedu, 25. kolovoza 2021. godine, u 21 sat, na Maksimiru će imati priliku za uzvrat.

Zbog velikih problema u obrani, trener Dinama Damir Krznar neposredno je prije utakmice morao sastaviti zadnji red. Tako su zaigrali Bartol Franjić i Stefan Ristovski u središtu obrane, dok je na desnom boku zaigrao povratnik nakon ozljede Sadegh Moharrami. Dodajmo da je Moharramiju ovo bio prvi nastup još od zadnjeg kola prošle sezone. A od siječnja 2021. godine i maksimirskog vječnog derbija protiv Hajduka ovo mu je tek drugi izlazak na teren.

Iako je njegov nastup bio planiran, na teren nije izašao Kevin Theophile Catherine

Njega je mučila jaka migrena koju je osjetio neposredno prije početka utakmice pa je zato u početnom sastavu bio Ristovski. No, vratimo se na utakmicu. Ključni trenutak dogodio se u 77. minuti kad je Bruno Petković krenuo u napad s lijeve strane, stao, primirio loptu i precizno naciljao Duju Čopa. Čop je loptu spustio glavom za Oršića, a on iz prve silovitim udarcem pogodio donji bliži kut.

Dinamo je zaprijetio na otvaranju poluvremena kada je Marko Bulat pucao po golu iz slobodnog udarca. Bulat je pucao posve iskosa s lijeve strane uz gol-aut crtu neugodnu parabolu, pri čemu je lopta proletjela malo iznad grede. Lokomotiva je uzvratila polukontrom u 29. minuti. Lukas Kačavenda poslao je loptu udesno za Marka Dabru koji je gađao bliži kut, ali Livaković je skrenuo loptu u korner.

Dinamo i Lokomotiva su aktivnije ušli u drugo poluvrijeme

Bulat je, nakon vješte akcije Moharramija i Lovre Majera, silovito gađao, ali gostujući su braniči uspjeli ući u blok. Odmah je potom Luka Ivanušec pucao s 20 metara, ali ispriječio se vratar Krševan Santini. Amer Gojak u 58. je minuti proigrao Ivanušeca, on zavrnuo u peterac gdje se oslobodio Deni Jurić, ali suparnički su mu braniči u zadnji trenutak odnijeli loptu s noge.

Nešto kasnije na drugoj je strani pokušao Dabro, ali je pogodio dobro postavljenoga Franjića. Odmah je uslijedila kontraakcija na drugom kraju terena – Majer je povukao napad plavih, poslao ulijevo za Ivanušeca u kazneni prostor, ali Nikola Soldo je uspio uklizati i skrenuti u korner. Santini je u smiraju utakmice zaustavio Majerov udarac s 18 metara.

I dodajmo, Dinamovu pobjedu sačuvao je vratar Dominik Livaković sjajnom reakcijom u 91. minuti utakmice. Lokomotivin napadač Arbër Hoxha pobjegao je obrani i ostao posve sam na vrhu peterca, ali je kapetan plavih spretnom reakcijom obranio svoj gol. Velika obrana velikog vratara prije važne utakmice sa Sheriffom.

Nogomet uživo | Gdje gledati live stream utakmice Dinamo – Sheriff?

Drugo kolo 4. pretkola Lige prvaka između Dinama i Sheriffa koja se igra na zagrebačkom stadionu Maksimir možete uživo gledati u srijedu, 25. kolovoza 2021. godine, od 21 sat. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Arena Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Sve novosti o nogometnom natjecanju Liga prvaka pratite na službenim stranicama UEFA-e na adresi uefa.com/uefachampionsleague. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

HT Prva liga, 6. kolo: Dinamo – Lokomotiva 1:0

  • 6. kolo HNL-a, subota, 21. kolovoza 2021. godine
  • Stadion Maksimir, Zagreb
  • Rezultat: 1:0
  • Strijelac: Mislav Oršić (77.)
  • Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
  • Dinamo: Livaković – Moharrami, Ristovski, Franjić, Moubandje – Bulat (67. Jakić); Kastrati (46. Oršić), Ivanušec, Gojak (76. Čop), Menalo (46. Majer) – Jurić (67. Petković); Trener: Damir Krznar; web: gnkdinamo.hr
  • Lokomotiva: Santini – Cipetić, Soldo, De Haas, Milićević – Marić, Çokaj (86. Stojković); Ibrahim, Kačavenda (75. Maleš), Pivarić (86. Hoxha) – Dabro (75. Marku); Trener: Silvio Čabraja; web: nklokomotiva.hr

VIDEO: Damir Krznar i Kristijan Jakić nakon utakmice Dinamo – Lokomotive na Maksimiru

Tagged