blood red shoes | mary carter & steven ansell | 2021.

Blood Red Shoes, britanski alter rock duo, dolazi u Tvornicu kulture u utorak, 15. veljače 2022. godine

Britanski alter rock duo Blood Red Shoes vraća se u Tvornicu kulture u utorak, 15. veljače 2022. godine. Bend iz Brightona čine Laura Mary Carter (gitara, vokal) i Steven Ansell (bubnjevi, vokal). Dvojac je svoju glazbenu karijeru počeo na utjecajima imena poput “Yeah Yeah Yeahs”, “The Duke Spirit” ili “Huggy Bear”.

VAŽNA OBAVIJEST: Blood Red Shoes zbog pandemije koronavirusa otkazuje koncert kojeg je trebao održati u Tvornici kulture!

Karizmatična Laurina pojava i čvrsto Stevenovo bubnjanje svrstavaju Blood Red Shoes rame uz rame sa sličnim žensko-muškim kombinacijama poput The White Stripesa ili Handsome Fursa. Dojmljiva rock’n’roll mašina već je otprije poznata zagrebačkoj publici, a dosadašnje nastupe mediji su uvrštavali među najbolje koncerte te godine.

I dodajmo, ovaj alter rock duo u Zagreb dolazi u sklopu europske turneje. A ulaznice za zagrebački koncert benda Blood Red Shoes u prodaju kreću u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine. A možete ih kupiti u pretprodaju po cijeni od 80 kuna. Na dan koncerta, ukoliko koja ostane, prodavat će po 100 kuna na ulazu u klub

O BRS-u, britanskom alter rock duu

Blood Red Shoes 2005. godine objavljuju debitantski EP kojim su osvojili nacionalne radijske postaje. Uslijedio je album Box of Secrets, a producirao ga je Mike Crossey koji je radio s Arctic Monkeys. Zajednički suradnju nastavljaju i na hvaljenom albumu Fire Like This, što ih vodi po svjetskim turnejama. In Time To Voices iz 2012. označio je poigravanje sa shoegazeom, akustičnim instrumentima uz potpisni alt-rock zvuk. Tada su i zacementirali pozicije headlinera na najvećim svjetskim festivalima.

Uslijedio je album nazvan po bendu, s najavnim singlom The Perfect Mess. Njega su sami ga producirali i objavili za vlastitu etiketu Jazz Life. Sjajnu seriju albuma nastavlja Get Tragic koji je rađen u suradnji s Grammyjem nagrađenim producentom Nickom Launayem. On je poznat po suradnjama sa Nickom Caveom i bendovima Arcade Fire i Yeah Yeah Yeahs.

Nakon dvije godine pauze, bend je objavio singl A Little Love, kao i Misery Loves Company. Oba se nalaze na EP-u O kojim su iznenadili fanove, a nastavljaju stvarati glasnu glazbu nabijenu energijom. Velika europska turneja vodi ih po Velikoj Britaniji, kao i u Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Njemačku, Austriju i Rusiju. A koncert u Tvornici kulture prilika je kada ćete moći čuti bend koji svoju prepoznatljivost gradi već gotovo dva desetljeća. Više o bendu RBD doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Blood Red Shoes – Cold

Tagged