apocalyptica | 2019.

Apocalyptica, veliki finski kvartet violončela, vraća se u Zagreb i to u Tvornicu kulture u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine

Apocalyptica, istinski glazbeni istraživači i inovatori i kultni kvartet violončela, posljednji posjet Zagrebu odradili su u travnju 2017. godine u sklopu toura povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”. A upravo je na toj seriji koncerata grupa pronašla uporište za nove skladbe. Tako su obratili pažnju na sve svoje instrumentale s kojima su se vratili na početak kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima.

“Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, trajanju singlova ili nečem sličnom. Izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda”, priča osnivač grupe Eicca Toppinen. Dodajmo da album naziva Cell-O još uvijek nema službeni datum izlaska.

Naglasimo da će Zagreb biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova glazba. Naime, Apocalyptica kreće na cestu u petak, 17. siječnja 2020. godine i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Napomenimo da će ovaj zagrebački koncert biti jedna od uistinu rijetkih prilika da ih se igdje u Europi vidi na solo nastupu.

Do danas su objavili osam studijskih albuma, a na sceni su od 1996. godine

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine. I dodajmo, ovo će biti prvi veliki zagrebački koncert u ovoj novoj 2020. godini! Ulaznice po povoljnijoj cijeni od 150 kuna možete kupiti do 20. listopada. Od 21. listopada do 19. siječnja za ulaz će trebati izdvojiti 170. A na dan koncerta, ako koja ulaznica ostane, na ulazu u Tvornicu koštat će 200 kuna. Svoju ulaznicu u pretprodaji možete kupiti putem online sustava Eventim.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. godine s kultnim prvijencem Plays Metallica By Four Cellos, prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Do danas su objavili osam studijskih albuma, a posljednji naziva Shadowmaker objavljen je 2015. godine. Podsjetimo, virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta. Tako su svirali u pulskoj Areni, a nastupali su i u više koncertnih prostora u Zagrebu. Više o ovoj glazbenoj skupini doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Apocalyptica – Nothing else matters

Tagged