tragom divova i čudovišta | tribina kic | krešimir mišak | 2021.

Tragom divova i čudovišta | Ciklus tribina koje u KIC-u vodi Krešimir Mišak počinje u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine

Ideja da su nekad svijetom hodali divovi danas se čini nestvarnom, a da li je tako bilo (ili možda nije) doznajte na tribini koju u KIC-u vodi Krešimir Mišak. Mnogi stari novinski izvještaji, fotografije i nalazi govore baš to. Osim divova, postoje nalazi malih ljudi, potom kosturi krajnje neobičnih karakteristika, kao i neobični crteži ljudi i velikih životinja nalik dinosaurima. Objedinjeni na jednom mjestu, svi oni govore priču o nekom zaboravljenom i drugačijem svijetu…

Tribina Tragom divova i čudovišta održat će se u KIC-u u Preradovićevoj ulici u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine. Ulaz na tribinu je slobodan, a predavanje počinje u 19 sati. Uz pridržavanje epidemioloških mjera, u dvorani može biti 25 osoba, a najaviti se možete na mail adresi prijava.newsletter@kic.hr. Prijenos tribine osiguran je preko mrežne stranice KIC-a na adresi kic.hr.

Mišak je rođen je u Zagrebu 1972. godine

Hrvatski je novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, ali je i rock-glazbenik i pisac znanstvene fantastike. Poznat je kao urednik i voditelj emisije Na rubu znanosti koja se prikazuje na Hrvatskoj televiziji. 1996. završio je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti pri Sveučilištu u Zagrebu. Od 1988. godine radi u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, a od 2002. godine na Hrvatskoj televiziji radi emisiju Na rubu znanosti. Pisao je ili piše razne novine, a pisao je i o stripu.

1999. počeo je pisati znanstvenu fantastiku i od tada je napisao dvadesetak SF priča. Dva puta je dobio nagradu SFERA za najbolju SF priču. 1999. godine za priču Svijet iduće sekunde i 2004. za Akvarij sa zlatnim ribicama. Više o Krešimiru Mišaku doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Krešimir Mišak – Na rubu tehnologije | Ekskluzivni mega-intervju o tamnoj strani tehnologije

Tagged