dinamo zagreb | uefa europa league | 2020./2021.

Dinamo ušao u četvrtfinale Europske lige u sezoni 2020/2021 | Kada će se održati ždrijeb i tko sve prijeti Plavima?

Dinamo se plasirao u četvrtfinale Europske lige u sezoni 2020/2021 pobijedivši engleski Tottenham Hotspur! Ova uzvratna utakmica osmine finala UEFA Europske lige odigrala se u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine, na stadionu Maksimiru. A sva tri gola, uključujući i odlučujući u produžecima, postigao je novi maksimirski kralj – Mislav Oršić.

Podsjetimo, Tottenham je u Zagreb došao s prednošću od 2:0, a nju je stekao prošlog četvrtka u Londonu golovima Harryja Kanea. Utakmica u Zagrebu je bila vrlo napeta, jer je nakon 90 minuta rezultat bio 2:0 za Dinamo. A u produžecima desilo se čudo! Mislav Oršić postiže svoj treći gol i vodi Dinamo u četvrtfinale Europske lige!

Plavi će svog suparnika u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu saznati na ždrijebu koji će se održati u petak, 19. ožujka 2021. godine, od 13 sati, u francuskom Nyonu. Dodajmo da će se prve utakmice četvrtfinala Europske lige igrati u četvrtak, 8. travnja, a uzvrati su na rasporedu tjedan dana kasnije. Tijekom ždrijeba odmah će se izvlačiti i parovi polufinala. A samo finale Europske lige igrat će se u srijedu, 26. svibnja, u poljskom gradu Gdanjsku.

Dinamov put kroz Europsku ligu u sezoni 2020/2021 je bio više nego impresivan

Uz zagrebački Dinamo u četvrtfinale su prošli Arsenal (pobijedio Olympiacos), Granada (prošli Molde) i Roma (nadvisili Šahtjor). Zbog kasnije igranih utakmica naknadno su im se pridružili Manchester United (pobijedio Milan), Slavia Prag (prošla Rangerse), Villarreal (prošao Dinamo Kijev) i Ajax (pobijedio Young Boys).

Nakon što su uvjerljivo osvojili skupinu UEFA Europa Lige, na startu nokaut faze Modri su pobijedili ruski Krasnodar. Nakon bolnog poraza u Londonu u prvoj utakmici, čekalo se čudo. I ono se dogodilo. Maksimirska je momčad uz tri Oršićeva eurogola nadoknadila dva gola zaostatka iz prve utakmice i upisala svoj najbolji plasman na europskoj sceni u zadnjih 51 godinu. I tako je Dinamo među osam najboljih momčadi Europske lige!

Inače, Dinamo je nastupom u Europi ove sezone 2020/2021 zaradio 15 milijuna eura. A odu li Plavi do kraja, zaradit će još sedam milijuna eura – ukupno 22 u jednoj sezoni! Više o Dinamu doznajte na klupskim mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

Tagged