sićušni zagrebački salon | galerija forum | 2021.

Sićušni zagrebački salon | Izložba recentnih radova hrvatskih umjetnika svih generacija održava se u Galeriji Forum od 29. siječnja do 20. veljače 2021. godine

U Galeriji Forum koja se nalazi u Teslina ulici na broju 16, od petka, 29. siječnja 2021. godine, moći će se pogledati izložba “Sićušni zagrebački salon”. A ovaj zanimljiva izložba je zamišljena kao mali pregled recentnih radova hrvatskih umjetnika svih generacija. I to onih koji imaju zajedničku poveznicu – pokušaj samorefleksije kroz umjetničko stvaralaštvo. Dodajmo da se izložba “Sićušni zagrebački salon” otvara u petak, 29. siječnja, u 19 sati, a možete je pogledati sve do subote, 20. veljače 2021. godine. Naravno, uz pridržavanje svih propisanih mjera epidemioloških mjera.

Što se tiče same izložbe Sićušni zagrebački salon, na njoj će se moći vidjeti slika Đure Sedera, doajena hrvatskog slikarstva, koja pokazuje njegovu neumrlu živost i neugaslu strast prema slikarstvu, njegovu jednostavnost i razigranost, kao i veliku vještinu. A slično se može reći i za Vatroslava Kuliša. Naime, njego vitalizam je svoj izraz pronašao u ekspresivnoj apstrakciji. Jednostavno veselje u životu očito su i u ovom Kuliševu platnu iz novijeg razdoblja, u kojemu radi kružne oblike na horizontalnim formatima. Ivan Fijolić, poznat kao kipar, ovoga puta izlaže pastel na kartonu. A na kojemu na duhovit način komentira pojedinca pred zavodljivim svijetom umjetnosti.

Na izložbi sudjeluju i dva poznata zagrebačka fotografa, Ivan Posavec i Mio Vesović, koji se predstavljaju u žanru akta. Posavčev je akt muški, koji asocira na priču o Narcisu. No ovoga puta Narcisu koji je odustao od zaljubljenosti u sebe. S druge strane, Vesovićev je akt ženski. I on sugerira posvemašnje poniranje u sebe…

Izložba “Sićušni zagrebački salon” održava se od 29. siječnja do 20. veljače 2021. godine

Na izložbi su i Davor Krelja i Nenad Perković s novom tablom iz svoga zen stripa Zlatousti. Od ostvarenja mlađih umjetnica i umjetnika možemo vidjeti skulptorsku instalaciju Helene Ohnjec, koja prikazuje nudističku plažu, mjesto bijega od konvencija i svakodnevice. I ostali mlađi umjetnici svoje slikarstvo shvaćaju kao mogućnost nadilaženja svakodnevnoga. Tako Domagoj Rogina u dva manja platna ispituje vlastitu poziciju u umjetnosti i vlastitu kreativnu ličnost.

Luka Kušević u svome platnu teži odmaku od zbilje kojom je okružen uz pomoć intenzivnih boja, a Petra Šabić uz pomoć snažne ekspresije pokušava dočarati budistički pojam Śunyate, jedinstva iz kojega proizlaze sve pojedinačnosti. Takav pristup umjetničkom stvaralaštvu, kao elementu moguće samospoznaje, zajednički je svim radovima s ove izložbe. A više informacija o zagrebačkoj Galeriji Forum doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Tagged