koronavirus | sars-cov-2 | 2021.

Koronavirus u Zagrebu u ponedjeljak, 25. siječnja 2021. godine, dobilo 50 osoba, a još je u Gradu 338 aktivnih slučajeva

Ukupan broj novooboljelih osoba koje imaju koronavirus u Zagrebu 25. siječnja 2021. godine, prema podacima HZJZ-a je 50. A broj potencijalno ozdravljenih, tj. oporavljenih je 42.481, što je 59 osoba više nego jučer. Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 185, a od toga je broja pozitivna bila 81 osoba (43,8%). U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ dr. Andrija Štampar obavljeno je 860 testiranja na SARS-CoV-2. A od tog broja 39 nalaza je bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 45 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 153 osobe. Od 45 obrađenih pozitivnih osoba: 14 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti COVID+ osoba. Sedam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za pet osoba obrada je još u tijeku. Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a kod dvije na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi devet korisnika i tri djelatnika. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog je nalaza testa na SARS-CoV-2 kod tri učenika, jedne nastavnice, pomoćnice u nastavi te djelatnice u školskoj kuhinji izrečena mjera samoizolacije za 74 učenika osnovnih škola. Zaključno, u Zagrebu je trenutno 338 aktivnih slučajeva, a više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Tagged