koronavirus | sars-cov-2 | 2021.

Koronavirus u Zagrebu u nedjelju, 24. siječnja 2021. godine, dobile 34 osobe, a još je 338 aktivnih slučajeva

Ukupan broj novooboljelih osoba koje imaju koronavirus u Zagrebu 24. siječnja 2021. godine, prema podacima HZJZ-a je 34. A broj potencijalno ozdravljenih, tj. oporavljenih je 42.422, što je 86 osoba više nego jučer. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 406 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 20 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 68 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 47 osoba.

Od 68 obrađenih pozitivnih osoba: 19 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 32 osobe su kontakti COVID + osoba. Dvije osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 10 osoba obrada je još u tijeku. Kod tri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 13 korisnika i jednog djelatnika. Tijekom proteklog dana nije bilo indikacija za izricanje mjera samoizolacije za djelatnike osnovnih niti srednjih škola. Zaključno, u Zagrebu je trenutno 338 aktivnih slučajeva. Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Tagged