dinamo zagreb - cska moskva | nogomet - football | dinamo zagreb - cska moscow

NOGOMET UŽIVO: Dinamo i CSKA Moskva u Zagrebu igraju susret 6. kola skupine K Europske lige u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine – gdje gledati prijenos?

Dinamo Zagreb i CSKA Moskva u Zagrebu na stadionu Maksimir u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, u 21 sat, igraju zadnji dvoboj u ovogodišnjoj skupini Europske lige. I dodajmo, utakmicu 6. kola skupine K sudi Tiago Martins iz Portugala. Kako je Dinamo sjajnim igrama već osigurao “europsko proljeće”, ova utakmica će proći u “revijalnom tonu”. Dinamo je sigurno prvi u svojoj skupini s 11 bodova, četiri više od trenutno drugoplasiranog Wolfsbergera. A CSKA Moskva sigurno ispada jer je prikupila samo tri boda iz pet utakmica.

Zanimljivo je da su u cijeloj povijesti svih UEFA-inih natjecanja samo dvije momčadi nakon pet kola u skupini uspjele sačuvati svoju mrežu. No, obje su ipak pokleknule u zadnjem nastupu. Dakle, nitko nikad nije grupnu fazu završio bez primljenoga gola, a Dinamo je na pragu tog velikog uspjeha. Juventus je ujesen 2004. godine u prvih pet kola redom svaki put pobjeđivao s istovjetnih 1:0, ali je u zadnjem kolu ipak primio pogodak odigravši 1:1 protiv Maccabija u Tel Avivu. Manchester United je, pak, ujesen 2010. također u zadnjem kolu primio jedan pogodak odigravši na svom Old Traffordu 1:1 protiv Valencije.

“Unatoč svemu, ova nam je utakmica jako bitna, pogotovo ako gledamo širu sliku u budućnosti. Svaka utakmica u skupini nosi dva boda u UEFA-inom koeficijentu koji nas onda prati sljedećih pet godina. Nadalje, kada smo već došli u priliku završiti grupu bez poraza ili možda čak bez primljenoga gola, jasno je da nam je i to dodatni motiv. Naime, da to ostvarimo, u tom slučaju bi to ostalo zapisano u povijesti. A, da pritom ne govorimo i o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti”, rekao je Zoran Mamić, trener zagrebačkog Dinama.

Premijera na utakmici Dinama i CSKA: Online audio deskripcija za slijepe i slabovidne navijače

GNK Dinamo premijerno će na utakmici 6. kola UEFA Europske lige koju igraju Dinamo i CSKA Moskva organizirati online audio deskripciju utakmice za slijepe i slabovidne navijače. Naime, u doba epidemije koronavirusa te u situaciji kada se utakmice zbog propisanih epidemioloških i zdravstvenih mjera odigravaju bez gledatelja na nogometnim stadionima, Dinamo je odlučio slijepim i slabovidnim navijačima te ostalim ljubiteljima nogometa za kraj grupne faze europskog natjecanja omogućiti praćenje utakmice putem live audio prijenosa.

Klub poziva sve zainteresirane da poslušaju prijenos na Dinamovom YouTube kanalu u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, s početkom u 20:50 sati. I dodajmo, snimka će biti dostupna za slušanje i nakon utakmice. Također, GNK Dinamo je uputio zamolbu UEFA-i za provedbu ove aktivnosti na posljednjoj utakmici Europske lige ove, 2020. godine. A iako to nije uobičajena praksa na utakmicama europske organizacije, nakon detaljnog pojašnjenja projekta i dogovora o provedbi UEFA je klubu dala zeleno svjetlo i posebno odobrenje za audio deskripciju utakmice DinamoCSKA Moskva.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Dinamo – CSKA Moskva?

GNK Dinamo Zagreb i CSKA Moskva na Maksimiru u Zagrebu igraju susret 6. kola skupine K. A on se igra u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, od 21 sat. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Arena Sport 3. I dodajmo, komentatori će biti Igor Gabor i Branimir Šutalo koji će se u prijenos uključiti uživo sa stadiona Maksimir. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, rezultat ćete povremeno moći čuti i na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče kladionica, one smatraju da će pobijediti Dinamo. Kvota na pobjedu Plavih je 2.40, na pobjedu Rusa je 2.70, dok neriješen rezultat ima koeficijent 3.40.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Više o nogometnom klubu CSKA Moskva doznajte na njihovoj službenoj mrežnoj stranici pfc-cska.com. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Trener Zoran Mamić odgovora na aktualne medijske špekulacije

Tagged