hrvatska - portugal | uefa liga nacija 2020

NOGOMET UŽIVO: Hrvatska i Portugal zatvaraju Ligu nacija na Poljudu u utorak, 17. studenog 2020. godine | Gdje gledati prijenos?

Hrvatska nogometna reprezentacija igra svoju zadnju utakmicu, ali i utakmicu odluke u ovoj sezoni UEFA Lige nacija, a protivnik joj je Portugal. Točnije, Vatreni igraju zadnje kolo skupina A u utorak, 17. studenog 2020. godine. I dodajmo, ovaj susret se igra na splitskom stadionu Poljud od 20:45 sati, a sudi ga Michael Oliver iz Engleske.

Podjetimo, Hrvatska se porazom u prošlom kolu Lige nacija u Švedskoj od 2:1 našla u nepovoljnoj situaciji. Podsjetimo, zadnji u grupi ispada iz prve skupine. A sada je omjer u međusobnim utakmicama Hrvatske i Švedske identičan, a identična je i gol-razlika. Srećom, Švedska neće imati lak posao u gostima kod osvajača skupine i svjetskog prvaka Francuske, ali neće biti nimalo jednostavno ni našim nogometašima protiv Portugala predvođenog Cristianom Ronaldom.

Dodajmo i da su Portugalci aktualni osvajači Lige nacija. No, svejedno su ih u subotu, 14. studenog, pobjedom u gostima Francuzi gurnuli na drugo mjesto. No, to ne znači da Ronaldo i društvo na Poljud stižu opušteni. Također, Hrvatskoj ne ide u prilog ni to što nikada u svojoj povijesti nije pobijedila Portugal. Dodajmo da je u prvom kolu Portugal nanio Hrvatskoj težak poraz (4:1) i naši nogometaši imaju velik motiv da im za to uzvrate. No, prije toga trebat će zaustaviti napadačku liniju predvođenu Cristianom Ronaldom.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima velikih problema s izostancima

Od igrača koji su igrali sa Šveđanima iz prvih 11 otpali su Duje Ćaleta-Car (žuti kartoni) i Filip Uremović (ozljeda), a neće biti ni bolesnog Marina Pongračića. Vraća se Dejan Lovren kojeg nije bilo zbog kartona, a partner u obrani trebao bi mu biti Mile Škorić, koji je stigao s pretpoziva. No, vratili su se Domagoj Vida i Marcelo Brozović, koji su zbog pozitivnog testa na koronavirus otpali za utakmicu u Švedskoj.

Umjesto navedenih igrat će bekovski par – Domagoj Bradarić (lijevo) i Josip Juranović (desno), koji se kao Vatreni vraća na svoj Poljud. Zlatku Daliću je veliki problem je i pozicija zadnjeg veznog. No, izbornik nije htio otkriti koje rješenje ima za to mjesto. U veznom redu Milan Badelj mogao bi upasti u prvih 11 umjesto Matea Kovačića, dok Dalić još uvijek razmišlja o tome hoće li krenuti s klasičnom špicom ili će opet zaigrati u formaciji 4-4-2, kao protiv Švedske u Zagrebu.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Portugal – Hrvatska?

Hrvatska i Portugal će u utorak, 17. studenog 2020. godine, od 20.45 sati, igrati susret zadnjeg kola skupine A nogometnog natjecanja Liga nacija. Prijenos ove nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu NOVA TV. Dodajmo da specijalna uvodna emisija na ovom kanalu počinje već od 20 sati. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, možete ju uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče prognoze kladionica, one smatraju da je Portugal veliki favorit. Tako je kvota na pobjedu Portugalaca 1.65, na pobjedu Vatrenih je kvota 4.60, dok je koeficijent za neriješen rezultat 3.60.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnim stranicama HNS-a na adresi hns.team. O reprezentaciji Portugala više doznajte na Wikipediji. O nogometnom natjecanju EURO 2024 više doznajte na Wikipediji. Prijenos ove nogometne utakmice uživo, video online ili putem livestreama možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i, tj. pametni televizori.

VIDEO: Konferencija za medije hrvatske reprezentacije | Zlatko Dalić i Luka Modrić

Tagged