krunoslav kićo slabinac | 1944. - 2020.

Krunoslav Kićo Slabinac, veliki hrvatski pjevač, preminuo je u 77. godini

Krunoslav Kićo Slabinac, legendarni slavonski glazbenik, napustio nas je u petak, 13. studenog 2020. godine. Preminuo je u 6.50 sati u bolničkoj sobi KBC-a Zagreb u kojoj je boravio posljednja tri mjeseca. Podsjetimo, Kićo je u bolnici završio početkom kolovoza zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile. No, unatoč uspješnom zahvatu tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao, jer mu rana na prsnom košu nije zarastala kako treba…

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je u Osijeku 28. ožujka 1944. godine. Bio je jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača, a bio je i gitarist, skladatelj i aranžer. Osnivač je rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki te s njim ostvario svoje prve uspjehe u karijeri.

Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka Kićo svoju glazbenu karijeru nastavlja kao solo izvođač. Seli se u Zagreb gdje vrlo uspješno izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Jedan od većih uspjeha koji je ostvario na početku karijere je pobjeda na Opatijskom festivalu 1970. godine. A na tom festivalu je pobijedio s pjesmom Više nećeš biti moja, kojoj je autor Aleksandar Korač.

Glazbena karijera Kiće Slabinca bila je duga više od 40 godina

Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj narodnoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri. Tijekom svoje dugogodišnje karijere Krunoslav Kićo Slabinac ostvario je suradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britvića, ali i mnogih drugih.

Krunoslav Kićo Slabinac vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije. Njegove skladbe Plavuša, Pokloni mi jedan dan, Zbog jedne divne crne žene, Tri slatke riječi i Inati se Slavonijo postale su veliki hitovi i omogućile mu ogroman uspjeh na glazbenoj estradi. Više informacija o Kići Slabincu doznajte na mrežnim stranicama Wikipedije.

VIDEO: Krunoslav Kićo Slabinac – Otiš`o je s mirisima jutra

Tagged