dinamo zagreb - feyenoord rotterdam

Dinamo – Feyenoord 0:0 | Plavi s Nizozemcima podjelili bodove u 1. utakmici skupine Europske lige zahvaljujući Livakoviću koji je obranio jedanaesterac!

Dinamo i nizozemski Feyenoord su u susretu 1. kola skupine K Europske lige koji se igrao na stadionu Maksimir u četvrtak, 22. listopada 2020. godine, odigrali 0:0. Dodajmo da su u drugom susretu ove skupine Wolfsberger AC i CSKA Moskva također odigrali neriješeno, točnije 1:1. Dinamo je odigrao solidnu utakmicu na otvaranju Europske lige. A u njoj je, može se slobodno reći, Feyenoord bio bolji u prvom, a Dinamo u drugom poluvremenu. Stoga, podjela bodova je dosta realan ishod. No, možda Plavi mogu žaliti za propuštenom prilikom, jer su od 73. minute igrali sa igračem više.

Kako smo već naveli, Feyenoord je u prvom poluvremenu utakmice bio daleko opasnija momčad. A tim iz Rotterdama je priliku za vodstvo imao već u 8. minuti. Naime, tada je za njih sviran jedanaesterac i to zbog neopreznog prekršaja Kristijana Jakića nad Markom Diemersom. Ali na sreću za Dinamo udarac s bijele točke Stevena Berghuisa, kapetana Feyenoorda, zaustavio je Dominik Livaković!

U drugom dijelu utakmice Dinamo je povratio snagu i uspio uspostaviti terensku ravnotežu. A nakon što je u 73. minuti zbog isključenja Marcosa Senesija stekao brojčanu premoć, postao je i bolja momčad. Najveću priliku za pobjedu imao je Luka Ivanušec u 87. minuti kada je je sjajno petom proigrao Arijana Ademija, no vratar Feyenoorda Justin Bijlow uspio je spriječiti ulazak lopte u gol. I dodajmo, Plavi će u drugom kolu Europske lige koje se igra u četvrtak, 29. listopada 2020. godine, gostovati kod CSKA u Moskvi, dok će Feyenoord ugostiti austrijski Wolfsberger AC. Više informacija o nogometnom natjecanju UEFA Europska liga ili kako se na engleskom zove UEFA Europa League doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Razmišljanja nakon utakmice Dinamo – Feyenoord | Lovro Majer, Luka Ivanušec, Dominik Livaković i trener Zoran Mamić

Tagged