cibona - crvena zvezda | kc dražen petrović zagreb | aba liga | rujan 2020.

Cibona – Crvena zvezda 66-104 | Vrlo težak poraz Cibosa u Draženovom domu od Crvene zvezde na samom otvaranju ABA lige u sezoni 2020/2021

Cibona je na otvaranju regionalne ABA lige doživjela težak domaći poraz, a njega im je nanijela Crvena zvezda. Točnije, rezultat je na kraju utakmice bio 66-104 za goste iz Beograda. Što se tiče same utakmice, Zvezda je već nakon prve četvrtine vodila sa 22 koša razlike (11-33), a da bi na poluvremenu imali ogromnih +36 (28-64). U trećoj četvrtini prednost beogradskog sastava je porasla na 41 razlike (43-84), da bi utakmica završila rezultatom 66-104. Crvenu zvezdu je do pobjede predvodio Corey Walden s 19 koševa i šest asistencija. Istaknuli su se i Duop Reath sa 17 koševa i šest skokova te Jordan Loyd sa 15 koševa. Kod Cibone najefikasniji su bili Mateo Drežnjak sa 16 koševa i četiri asistencije te Toni Nakić sa 13 i Filip Bundović sa 12 koševa.

“Poraz je težak. Tijekom utakmice Cibona – Crvena zvezda vidjela se razlika u kvaliteti između, ali ovo je realna situacija. To je nivo Eurolige. Gosti su ušli u utakmicu maksimalno ozbiljno. Bili su agresivni i konkretni i brzo su riješili pitanje pobjednika. Mi imamo svoj trnovit put. Očekivali smo teške poraze, ali nećemo odustati. Vjerujem da ćemo napredovati kroz sezonu”, rekao je Ivan Velić, trener Cibone.

“Došli smo u Zagreb poslije slabijeg početka u Euroligi. Ovo je bila prilika da u njoj napravimo malo drugačiji pristup. Na kraju je kvaliteta došla do izražaja na svim pozicijama i u svakom trenutku od prve minute. Praktički pobjednik nije dolazio u pitanje”, rekao je Saša Obradović, trener Crvene zvezde. Dodajmo da je u ranije odigranom susretu 1. kola ABA lige Split na gostovanju kod Budućnosti izgubio sa 84-59. A Zadar, treći hrvatski predstavnik, petak, 9. listopada 2020. godine, ugostit će Mornar. Više informacija o Ciboni doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Tagged