zagrebdox 2019 | kino sc zagreb

ZagrebDox 2020 | Posebno izdanje ovog festivala dokumentarnog filma održavat će se u Studentskom centru od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održavat će se od 4. do 11. listopada 2020. godine i to u Studentskom centru u Zagrebu, točnije, u Kinu SC i Teatru iTD. Podsjetimo, nakon što je ZagrebDox u ožujku 2020. godine, radi nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, neposredno uoči otvaranja odgođen, najznačajniji domaći festival dokumentarnog filma u smanjenom će se opsegu i uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati u novom terminu i lokaciji.

Tako će ljubitelji dokumentaraca ipak imati prilike pogledati pedesetak filmskih naslova odabranih za ovogodišnje festivalsko izdanje. A Kino SC, po broju sjedećih mjesta najveća kinodvorana u Zagrebu, odabrano je kao nova lokacija. Naime, ona omogućuje da, uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, filmove pogleda najveći broj gledatelja.

Središnji dio programa festivala ZagrebDox činit će, kao i do sada, natjecateljski program. A on će biti podijeljen u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije. U tim će kategorijama pažljivo odabrani dokumentarni filmovi pružiti gledateljima uvid u recentnu produkciju i aktualne autorske preokupacije, donoseći niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju s intrigantnim osobnim pričama i živopisnim pojedincima.

Ovogodišnji festival će uveličati Lucy Walker, britanska redateljica

U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa. Između ostaloga, bit će prikazan i retrospektivni program posvećen Lucy Walker. Podsjetimo, ona je nagrađivana britanska redateljica nominirana i za nagradu Oscar. A ona će, dodajmo, ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.

Detaljnije informacije o programu posebnog izdanja ZagrebDoxa, rasporedu filmova te kupovini ulaznica možete doznati na službenoj mrežnoj stranici festivala na adresi zagrebdox.net. I dodajmo, ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, a ZagrebDox Pro uz potporu programa Kreativna Europa – Potprogram MEDIA.

VIDEO: ZagrebDox 2020 Promo

Tagged