fuliranje 2018 | advent u zagrebu

Fuliranje 2018 | Adventska manifestacija s prstohvatom blagdanske čarolije otvara svoja vrata na Strossmayerovom trgu u četvrtak, 29. studenog!

Adventska manifestacija “Fuliranje 2018” donosi međunarodni glazbeni program na dvije pozornice uz više od 80 izvođača i više od 160 sati glazbe! Tu je i interaktivni sadržaji za djecu, prvi virtualni bor, slasni zalogaji sa svih strana svijeta te shopping corneri sa zanimljivim darovima. A tu je i besplatan doček Nove godine, uz jedan od najpoznatijih svjetskih labela elektroničke glazbe – Defected.

To su samo su neki od sadržaja koji nestrpljivo očekuju dobru vibru posjetitelja, rasplesana stopala i razigrane okusne pupoljke. Ovogodišnje izdanje najveselijeg mjesta na Adventu održava se na Strossmayerovom trgu od četvrtka, 29. studenog 2018. do utorka, 1. siječnja 2019. godine. A ove godine Fuliranje “odijeva najsjajniji plašt” i s ponosom ističe prošlogodišnju titulu najboljeg zagrebačkog adventskog događanja. A ova titula mu je pripala po izboru posjetitelja internetske stranice Turističke zajednice grada Zagreba!

Agencija The Adriatic Coasting, koju predstavljaju Nick Colgan i Pepi Hubzin, kurira sjajan glazbeni program uz poznate strane i domaće DJ snage. Nastupat će DJ Danny Krivit u petak od 20 sati. Dodajmo da Danny uskoro obilježava 50 godina karijere! Tu je i Todd Terry, dobitnik nagrade Grammy koji nas uvodi u Novu 2019. te Andy Daniell, Justin Robertson, Big Danny Kane, Dean Sunshine Smith i Bobby Beige.

Fuliranje predstavlja jake domaće i ženske DJ snage

Tu su i hrvatski DJ-evi PEZNT, BlackSoul i drugi. Ženske snage su Rea, Babilonska, Ines i Remi iz Elementala, a pripremaju poseban program za Badnjak. Svjetska senzacija, Queen Real Tribute Band, dolazi nam 8. prosinca i po prvi put nastupa u Zagrebu na otvorenom.

Ljubitelji klasike uživat će u izvedbama studenata Muzičke akademije Zagreb ponedjeljkom od 12 do 16 sati. A program će obogatiti i sedam live nastupa. Druga pozornica Schmeck by BSH events, priprema stand up program, kvizove i disko večeri.

Fuliranje predstavlja bogati gastronomski kutak

Kreativna ponuda sa svih strana svijeta u mesnim, ribljim, vegetarijanskim i veganskim varijantama zapalit će Fuliranje. S nama su i poznati chefovi Mario Mihelj, Dino Galvagno, Marko Palfi, Marin Medak i Vid Nikolić. A premijerno će nas zafulirati Veganšpek, St. Moritz, Ramen bar, Pizza & BBQ Buffalo, Munchy, Mr. Bjorg, Trdelnik, Mime’s Gourmet Bar, Kascheta & Meat the King, Jarunski dvori, Good Food, Garden Bar & Kitchen, Fermaj tovara, Chiquita Churrosita, Bread Club i Atelier Kokken.

S nama su i Time, T&T, Submarine, Sljeme, RougeMarin, Ledo Pommes Frites, Nonina tajna, Lumperaj, Milky, Wurst Bar, El Toro, Rakijarnica & Mason Burgers & Stuff, BarBaQ i Bakina padela. Oni će za vas spravljati tradicionalne istarske i ličke specijalitete. No, tu ćete naći i dalmatinsku spizu, španjolske oblizeke, skandinavsku i švicarsku ponudu, azijsku hranu, južnoameričke delicije, roštilj i originalne deserte.

Što se krije iza maštovitih naziva jela “Goruća Rum Baba”, “Duck strudel”, “Frap”, “Slatki mikrofoni” i “Grah tortilja”?

To ćete morati otkriti, a uz hranu neizostavne su i tekuće slasti. Izdvojit ćemo nešto poput zimskog piva Rosemary Julebryg, kojeg je The Garden Brewery pripremio posebno za Fuliranje. Raskoš toplih ginova i gloggova, vinskih užitaka uz najbolja slovenska vina Jeruzalem Ormož, G3 Spirits žestica, kao i zimske varijante koktela kultnih morskih barova: Papaya i Lola Bar, uz već poznate barove GingleBells, Mangosta i Rakijarnica pozivaju na guštanje bez granica.

Glazbeni gastro koncept Frühstück zafulirat će u subotu, 1. prosinca, od 10 do 18 sati, uz kombinaciju slasnih doručaka i cool glazbe. Za goste malih nogu spremna je Tvornica Djeda Božićnjaka s maštovitim radionicama i predstavama. Nedjeljom pjevamo s dječjim zborovima, a mali finalisti Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna Frula nastupaju 2. prosinca, od 10.30 do 12 sati, uoči njihovog finalnog natjecanja u Lisinskom.

Zavirite u “Here Be Dragons” svijet memorabilija iz poznatih filmskih hitova

Bacite oko na Fan Shop Fuliranja i njezinu funky ponudu. Ljubitelje igrica i interaktivnih sadržaja širom otvorenih vrata čeka gaming zona Sancta Domenica Playstation. Isprobajte ski simulator Triglav osiguranja, a u Samsungovoj kupoli kreirajte AR verziju sebe pomoću Galaxy S9+ modela pametnog telefona. Saznajte zašto je novi Galaxy Note9 tako nadmoćan i fotkajte se s prvom četverostrukom stražnjom kamerom na svijetu koju ima samo Galaxy A9. Ili darujte voljenu osobu novim satom Galaxy Watch, a sve to nabavite po promotivnim cijenama.

Čarobne trenutke uhvatite na jednom od photo pointova. Zavirite u gigantsku čarapu Tele2, modno zafulirajte na Arena Centar photo corneru, ukradite poljubac na Kissing pointu Radija 101, otvorite vinska vrata Jeruzalem Ormož, poboljšajte okus svog sendiča sa Zvijezda majonezom, zaplešite u Pepsi corneru ili zaljuljajte se s anđeoskim krilima. A možete i zapjevati kod Maje Šuput u Majushka corneru i tamo baciti selfie. Jer prihod od fotkanja u Majushki daruje se Dječjem domu za nezbrinutu djecu Ruža Petrović u Puli. Ufulirajte u Jamnica Božićnu gajbicu, provjerite kako vam stoje brkovi u Photoboothiqueu i bacite selfie u Audi corneru. Svoje četveronožne dlakavce prošetajte do našeg Capa Pet Bistroa na puppchino i pseće kokice! Vidimo se na Fuliranju na Strossmayerovom trgu! Više informacija provjerite na Facebook profilu Fuliranja.

FOTO | Fuliranje na Strossu!

Tagged