hotel "tomislavov dom" | sljeme - medvednica - zagreb | srpanj 2014.

Grad Zagreb uspostavlja organiziranu izolaciju za oboljele od koronavirusa u Tomislavovom domu i to od subote, 1. kolovoza 2020. godine

Grad Zagreb uspostavlja organiziranu izolaciju za oboljele od koronavirusa. Naime Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u okviru uputa i preporuka za postupanje u pandemiji koronavirusa donio i Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije. A tim je dokumentom predviđeno da regionalni stožeri osiguraju organiziranu izolaciju za oboljele. I to one čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu ili samoizolaciju.

Slijedom iznijetog, a sukladno Odluci Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba sa 116. i 117. sjednice održane u četvrtak i petak, 30. i 31. srpnja 2020. godine, Grad Zagreb uspostavlja karantenu / samoizolaciju na području grada i to u objektu hotela Tomislavov dom na adresi Sljemenska cesta 24 na vrhu zagrebačke planine Medvednice. I dodajmo, ova zagrebačka karantena počinje s radom u četvrtak, 1. kolovoza 2020. godine.

Informacije vezano za karantenu / samoizolaciju

  • Temeljem rješenja nadležnih službi oboljeli čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu / samoizolaciju i zdravih kontakata na području grada Zagreba, primaju se u karantenu / samoizolaciju putem dežurnog liječnika iz COVID ambulante, a to je Doma zdravlja Zagreb – Centar. Napominjemo da je dežurni liječnik iz COVID ambulante prvi kontakt za primitak u karantenu.
  • Liječnik u COVID ambulanti bit će dostupan na broj telefona 091 489 7015 svaki dan od 8 do 20 sati. A od 20 sati toga dana do 8 sati ujutro idućeg dana u pripravnosti će biti liječnik na broju telefona 091 489 7022. Napominjemo da je ovaj broj telefona uspostavljen isključivo za potrebe karantene / samoizolacije.
  • Službeni kontakt broj dežurnog medicinskog osoblja u karanteni je 091 4678 229.
  • Sve što vas dodatno zanima o koronavirusu doznajte na Wikipediji.
Tagged