avenija marina držića zagreb | folnegovićevo naselje - savica | lipanj 2017.

Dani Folke 2020 | Trodnevna kulturno-sportsko-zabavna manifestacija za sve uzraste održava se na igralištu OŠ Lovre pl. Matačića od 26. do 28. lipnja

Nastavno na višegodišnju tradiciju održavanja, Vijeće Mjesnog odbora Folnegovićevo naselje organizira “Dane Folke”. A “Dani Folke” su trodnevna kulturno-sportsko-zabavna manifestacija za sve uzraste, koja će se održati na igralištu OŠ Lovre pl. Matačića od petka do nedjelje, od 26. do 28. lipnja 2020. godine.

Cilj manifestacije Dani Folke 2020 je promocija lokalnih udruga, plesnih skupina, dječjih vrtića, osnovnih škola, sportskih klubova te glazbenih sastava. A osmišljena je kao događaj koji će privući ne samo stanovnike Folnegovićevog naselja, već i ostale stanovnike grada Zagreba. I dodajmo, namijenjena je svim dobnim skupinama. A svrha joj je poticanje kreativnosti, zdravog načina života, tolerancije i multikulturalnosti.

Ove, 2020. godine, program manifestacije uključuje i akciju darivanja krvi, organiziranu u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, dječji program, glazbeni program koji predvode predvode TS Fini dečki i Staccato band, dok je u glavnom dijelu programa, kao vrhunac manifestacije, predviđen koncert Sandija Cenova. Također, ulaz na sve događaje tijekom ove manifestacije je besplatan. Podsjetimo, ovaj zagrebački kvart je nazvan po Franu Folnegoviću, hrvatskom političaru i publicistu. Zašto se ovaj kvart baš tako zove, ali i više o njemu, doznajte na Wikipediji.

Tagged