Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb / NSK Zagreb / svibanj 2013.

Usluga Večernjeg rada NSK ponovo je dostupna – Knjižnica radi od 21 do 24 sata

U sklopu postupne normalizacije rada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i u skladu s daljnjim popuštanjima mjera suzbijanja epidemije korona virusa, od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. godine korisnicima je ponovno od 21 do 24 sata dostupna usluga Večernjeg rada NSK na nultoj razini Knjižnice.

Sukladno mjerama fizičke distance u prostoru provođenja ove usluge istodobno može boraviti najviše 65 osoba, a predbilježbe za korištenje usluge primaju se putem aplikacije na poveznici vecernjirad.nsk.hr, telefonski na 01 6164 002 ili osobno u Informacijskom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Od 9. lipnja NSK se više ne zatvara radi dezinfekcije prostora, a s 200 na 240 korisnika povećan je i broj korisnika koji istodobno mogu boraviti u Knjižnici. I dalje se od ponedjeljka do petka od 8 sati do 21 sat i subotom od 9 do 14 sati mogu koristiti čitaonice na 1., 3. i 4. katu te čitaonice u zbirkama građe posebne vrste, dok će korisnički prostori na nultoj razini i polukatu do daljnjega ostati zatvoreni.

Budući da u skladu s još uvijek valjanim protupandemijskim mjerama ulazak u Knjižnicu nije dopušten osobama čija je tjelesna temperatura 37,2 °C ili viša, korisnicima će prije ulaska u Knjižnicu primjenom beskontaktnoga toplomjera i nadalje biti mjerena tjelesna temperatura. Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19 Knjižnica će nastaviti voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontaktnih podataka i vremena boravka u čitaonicama.

Korisnicima se preporučuje nošenje zaštitnih maski. Dužni su koristiti košarice, kretati se u posebno označenim prostorima pridržavajući se mjera fizičke distance, kao i samozaštite i zaštite drugih.

Rad u svim čitaonicama i dalje će biti omogućen samo za stolovima na kojima će biti istaknuta oznaka Mjesto za rad, a korisnici će i nadalje za rad moći samo koristiti mjesto koje će im biti dodijeljeno prilikom prijave za rad u čitaonici.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da obavijesti o daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice povezanima s epidemijom bolesti COVID-19 prate na portalu NSK nsk.hr i profilima Knjižnice na društvenim mrežama.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged