ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
life on earth / ratko zjača i nocturnal four
 
kao i na mnogim mojim prijašnjim albumima, dogodilo se da se glazbenici iz različitih dijelova svijeta sretnu, sastanu i snime zanimljivo glazbeno djelo
 
Life on Earth - Novi album jazz gitarista Ratka Zjače nosi kozmopolitsku notu
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Gradska scena > #RatkoZjača
home kontakt sitemap pretraga  
 
 
Jedan od najfascinantnijih hrvatskih gitarista i skladatelja, Ratko Zjača, zagrebački gitarist i skladatelj koji godinama živi i djeluje u Nizozemskoj, čija karijera nosi sa sobom značajnu internacionalnu diskografiju kojom su objedinjene suradnje s brojnim velikanima jazza, predstavio je novo autorsko izdanje - Life on Earth - nastalo u suradnji s renomiranim svjetskim glazbenicima, njegovom Nocturnal četvorkom - Renatom Chiccom, Stefanom Bedettijem i Antonijem Sanchezom.

Ono što ljubitelji glazbe dobro znaju, iznimni hrvatski gitarist Ratko Zjača je tokom svog glazbenog djelovanja uvijek postavljao ljestvicu više objavom svakog novog albuma. Svako izdanje, od recentnijih Beyond the Lines, Now and Then, The Way We Talk snimljenim u suradnji sa Simoneom Zanchinijem i Continental Talk, otkrivali su značajan rast u zrelosti, sviralačkom iskustvu i inspiraciji.Svakom pravom ljubitelju jazza sama lista eminentnih suradnika koji su stvarali uz Ratka Zjaču govori puno o kreativnom potencijalu ovog majstora žice. John Patitucci, Randy Brecker, Steve Gadd, Adam Nussbaum, Miroslav Vitous, Reggie Workman, Al Foster, Ron Carter, Benny Bailey, Gary Peacock, Jimmy Cobb i Alvin Queen pomogli su mu da nauči osluhnuti druge glazbene duše i izoštri svoja osjetila glazbenih mogućnosti.

Posljedično tomu ne začuđuje želja Grammyjem i Oscarom nagrađivanog Antonija Sancheza, bubnjara Pat Metheny Group, da se svojim izvanrednim vještinama na bubnjarskom setu pridruži Zajči na posljednjem albumu Life on Earth. Sanchez, uz ponajboljeg europskog saksofonista Stefana Bedettija (tenor / soprano saksofon) i fenomenalnog orguljaša Renata Chicca (Hammond orgulje), otvara novo poglavlje glazbenog dnevnika Ratka Zjače, čiji je san oduvijek bio esperantski izričaj jazza, oslobođen nacionalnih granica, ideologija i stilova.Činjenica da je album Life on Earth nastao tokom glazbenog sessiona u talijanskom gradiću blizu Cesene, dodatno daje kozmopolitsku notu ovom izdanju.

"Kao i na mnogim mojim prijašnjim albumima, dogodilo se da se glazbenici iz različitih dijelova svijeta sretnu, sastanu i snime zanimljivo glazbeno djelo. Antonio Sanchez iz SAD-a, Stefano Bedetti iz Italije, Renato Chicco iz Austrije i ja iz Nizozemske sastali smo se u prekrasnom talijanskom gradu Forli i snimili ovaj album. Nadam se da ćete uživati u njemu kao što sam ja uživao u procesu pisanja, sviranja i snimanja Life on Earth albuma sa ovom grupom nevjerojatnih i kreativnih glazbenika", smatra Ratko Zjača.Life on Earth daleko je od slučajnog projekta. Sudbonosni susret ovih glazbenika prije dvije godine ostavio je trag duboke povezanosti postave iz snova koja je rezultirala glazbenim spojem europskih utjecaja i američke kulture improvizacije zvjezdanog kalibra.

"Poslušao sam i zaista uživao u ovom albumu. Suradnja ova četiri umjetnika je briljantna i ekstremno dobro odsvirana. To su redom glazbenici najvećeg kalibra", napisao je svjetski poznati bubnjar Lenny White i jedan od utemeljitelja jazz fusiona o albumu Life on Earth.
 
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2018. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2017.
 
 

 
 
            home   kontakt   sitemap   pretraga
 
 

 
 
Vezano uz temu: Ratko Zjača
Aktualne novosti na zagrebačkoj kulturnoj sceni.
Snađite se u Zagrebu uz Zagrebački kulturni vodič.
k.v.
1. travnja 2018.
 
 

 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija