ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     ZABAVA
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
glazbena nagrada `cesarica`
 
tijekom protekla 2 mjeseca publika je od 40 ponuđenih skladbi izabrala 12 finalista i nominiranih pjesama te potom odabrala hit godine

Nina Badrić dobitnica prve nagrade publike za hit godine - Cesarica

 
nina badrić i p`eggy / nagrada cesarica
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
Nakon dva mjeseca glasovanja za glazbenu nagradu koja se glazbenicima dodjeljuje temeljem direktnih glasova publike, na splitskim Prokurativama po prvi put dodijeljena nagrada Cesarica.

Nagrada Cesarica je nagrada publike za hit godine, a tijekom protekla 2 mjeseca publika je od 40 ponuđenih skladbi izabrala 12 finalista i nominiranih pjesama te potom odabrala hit godine.


Večer na splitskim Prokurativama otvorena je izvođenjem skladbe Cesarica, a publika se pridružila orkestru i voditeljima te otpjevala hit po kojem je nagrada dobila ime. Nakon toga na pozornici su se izmjenjivali finalisti Cesarice, a od nominiranih prvi su se na pozornicu popeli Damir Kedžo i Zsa Zsa te izveli pjesmu Sve u meni se budi. Nakon njih Prokurative su razveselili Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su otpjevali svoj hit Ne mogu te prestat jubit. Mia Dimšić je otpjevala popularnu pjesmu Život nije siv, a Ivan Zak izveo je ljetni hit Meni se s tobom.

Upravni odbor Cesarice dodijelio je nagradu i zasluženo priznanje autorskom dvojcu, bračnom paru koji je izborni period obilježio s brojnim pjesmama od koji se njih čak pet našlo u užem odabiru i konkurenciji za Cesaricu. Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić dobili su nagradu za Hit autore, a nagrade im je uručio Tomislav Mrduljaš, član Upravnog odbora Unisona i direktor Splitskog festivala. Poznati skladatelj potom je razveselio publiku izvevši na klaviru dva glazbena broja iz mjuzikla Pacijenti koji su bili u samom finalu Cesarice, a otpjevali su ih Damir Kedžo i Hana Huljić.


Nakon toga predstavljene su i dodatne nagrade te se na taj način skrenulo pozornost i na pjesme koje su postigle najbolji rezultat u izvještaju radijskog emitiranja te u broju pregleda na internetu u izbornom periodu. Nina Badrić izvela je svoju pjesmu Dani i godine nominiranu za hit godine, nakon čega joj je poznati splitski glazbenik Goran Karan, član Upravnog odbora Cesarice, uručio nagradu za radijski hit godine.

Nagradu za Internet hit godine odnijela je Maja Šuput s pjesmom Ne lomi mi srce koja se javila video porukom i zahvalila na nagradi.


U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica predstavljena je institucija Brod velikana hrvatske popularne glazbe Marijana, čiji je cilj promocija onih koji su nas tijekom svojih karijera zadužili i ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj popularnoj glazbi. Brod je dobio ime po velikom hitu, a danas evergreenu Vlahe Paljetka, pjesmi Marijana.

Vlaho Paljetak prvi je član posade Broda, a na tu listu velikana u prvoj godini automatski su uvršteni glazbenici, autori i izvođači, dobitnici Porina za životno djelo koji su nas u međuvremenu napustili - Ivo Robić, Branko Mihaljević, Arsen Dedić, Drago Britvić, Zvonko Špišić, Ljubo Kuntarić, Vinko Coce, Julije Njikoš, Nikica Kalogjera, Karlo Metikoš, Ljubo Stipišić Delmata, Stjepan Mihaljinec, Vice Vukov, Dino Dvornik, Đorđe Novković i Zdenko Runjić.


Posebna počast odana je glazbeniku koji je neizmjerno zadužio hrvatsku glazbu, pokojnom Tomislavu Ivčiću, a u čije ime je povelju Brod velikana hrvatske popularne glazbe Marijana primio njegov sin Ivan Ivčić. Povelju je uručio Branimir Mihaljević, član Upravnog odbora Cesarice, a u čast ovom glazbenom velikanu izveden je medley od nekoliko njegovih najpoznatijih pjesama, što je publika popratila velikim pljeskom.

Potom je krenula dodjela nagrada u pojedinačnim žanrovima: pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, a o kojima je odlučila publika u prvom krugu glasovanja.


Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Pravila igre koji su izveli pjesmu Zagrli me. Na pozornicu se potom popeo poznati kantautor Miroslav Škoro čija je pjesma Zadnja želja proglašena hitom godine tamburaške glazbe. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme Reći ćeš mi fala. Nagradu za rock kategoriju dobio je Parni Valjak, a Hus iz Valjka zahvalio se publici putem video poruke. Legendarni Željko Bebek izveo je pjesmu Ja po kafanama koja je proglašena hitom godine zabavne glazbe. Žanrovske nagrade dobitnicima su uručile poznate splitske glumice: Ksenija Prohaska, Ivana Gudelj, Zorana Kačić Čatipović i Aneta Matulić.

Nakon što su se poslušale izvedbe svih nominiranih izvođača te nakon što su objavljene i uručene dodatne nagrade i priznanja, na red je došao i dio koji su svi čekali - proglašenje hita godine. Nagradu Cesarica autorima i izvođaču pjesme uručio je predsjednik Upravnog odbora Cesarice Miroslav Buljan, a dobitnica nagrade publike za hit godine, Nina Badrić nije skrivala uzbuđenje te je zajedno s publikom još jednom izvela pjesmu Dani i godine.


Kroz cijelu priredbu sigurno su nas vodili Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a redatelj priredbe je Ivan Leo Lemo.

Split će ostati zapisan kao domaćin prvog izdanja Cesarice, a uz atraktivne izvođače i omiljene pjesme, brojni su ljubitelji domaće glazbe uživali sinoć na Prokurativama te pred malim ekranima!
 
 
 
nagrada cesarica / prokurative split
 
 
 
Dodatne informacije:
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
11. lipnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija