ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
kavana johannes franck
 
u prvih godinu dana u projekt johann franck investirano je više od 15 milijuna kuna te je otvoreno 75 novih radnih mjesta

Johann Franck - oživljeno kultno mjesto urbanog Zagreba: U godinu dana više od pola milijuna posjetitelja

 
johannes franck / chef ivan tomasević
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
U samo godinu dana od otvaranja, gradska kavana Johann Franck postala je središte zabavnih, kulturnih i turističkih događanja u Gradu Zagrebu, ali i mjesto na kojem se svakoga dana ulaže u razvoj kulture ispijanja kave.

"U prvih godinu dana u projekt Johann Franck investirano je više od 15 milijuna kuna te je otvoreno 75 novih radnih mjesta. Projekt preobrazbe Gradske kavane u Johann Franck dao je novo značenje jednom od kultnih zagrebačkih prostora, oživio je cijelu mikrolokaciju najužeg centra grada i privukao više od pola milijuna posjetitelja u godinu dana. Preobrazba Gradske kavane u Johann Franck donijela je novu kvalitetu u ponudi i promociju onog najboljeg od Zagreba. Turisti su to očito prepoznali, jer svaki naš peti gost dolazi iz inozemstva. Turisti kojih je u Zagrebu sve više doživljavaju Johann Franck kao nezaobilazno mjesto posjeta gradu", istaknuo je Ivan Jokić.


Posebnost Johanna Francka koja je obogatila zabavnu i turističku ponudu Zagreba je program, koji se tamo svakodnevno održava.

"U prvih godinu dana u Johann Francku održano je više od 100 evenata, korporativnih, kulturnih, zabavnih, od gostovanja baleta HNK do koncerta legendarne grupe Time. Obilježili smo i Međunarodni dan kave, a imali smo i poseban adventski program usklađen s događanjima u gradu. Johann Franck već se u prvoj godini profilirao kao jedno od mjesta koje obvezno treba posjetiti u Zagrebu", poručio je Tomo Ricov, najavljujući velike iskorake za nadolazeće razdoblje.


Kao inicijator projekta revitalizacije Gradske kavane, Franck istaknuo važnost podrške Grada Zagreba Francku, kao inicijatoru projekta revitalizacije Gradske kavane, posebno je bilo važna činjenica što je Grad Zagreb prepoznao potencijal i predloženi koncept projekta Johann Franck te pružio punu podršku u njegovog realizaciji. Ujedno, istaknuto je i kako se u Johannu Francku intenzivno ulaže u programe izgradnje kulture ispijanja kave.

Tome u prilog tome najbolje govore i brojke. U Johannu Francku je ispijeno više od 341 tisuću šalica espressa kao i ostalih toplih napitaka poput cappuccina i čajeva. U prosincu prošle godine zabilježen je rekordan broj od 1850 pripremljenih espresso napitaka u samo jednome danu u Franck HoReCa.


"Gosti danas dolaze u Johann Franck ciljano radi vrhunski pripremljenog espressa s potpisom profesionalno obučenih barista. Godinu dana nakon otvorenja, možemo reći da smo uspjeli revitalizirati Gradsku kavanu, stvorili smo ugođaj vrhunskog espressa i dodatno potvrdili svoj status lidera na tržištu toplih napitaka. Franck je inicirao ovaj projekt i u njegovoj realizaciji od samoga početka imali smo punu podršku Grada Zagreba, koji je prepoznao namjeru da se jednoj od kultnih lokacija vrati mjesto koje joj s pravom pripada na ugostiteljskoj i turističkoj karti hrvatske metropole", rekao je Dubravko Artuković, predsjednik Uprave Francka.

Okupljenima se obratio i Ivan Tomašević, chef, voditelj bistroa Johann Franck, koji je ovom prilikom predstavio svoju viziju i koncept cjelokupne gastronomske priče Johanna Francka, pripremivši toplo - hladni buffet, spoj `kopna i mora`, u kojem su jela pripremljena inovativnim načinom kuhanja, a sve u skladu sa svjetskim trendovima.


"Zabava za stolom - koncept je na kojem temeljimo našu ponudu. Želim gostima približiti spoj svoje kreativnosti i dugogodišnjeg iskustva i zapravo našim jelima zaokružiti dojam svakog gosta koji posjeti Johann Franck", izjavio je chef Ivan Tomašević.

Prva godina tek je početak razvoja ponude u Johannu Francku. Franck trenutno radi na razvoju i pripremi novih, inovativnih multi - beverage koncepata i ponude, a u pripremi su također zabavni i kulturni sadržaji koji će učvrstiti status Johanna Francka kao jednog od središta ugostiteljske i kulturne ponude Zagreba.


Inače, kavana Johann Franck dobila je ime po Johannu Francku, njemačkom trgovcu i poduzetniku, vlasniku obiteljske firme čija je podružnica Franck u Zagrebu otvorena 1892. godine.
 
 
 
johannes franck / dubravko artuković, ivan jokić i tomo ricov
 
 
 
Dodatne informacije:
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
26. svibnja 2016. / zadnja izmjena: 5. travnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija