ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
hgf demo festival
 
nakon preslušanih 170 prijavljenih izvođača i pet regionalnih finala, imamo pobjedika

Grupa `Tight grips` iz Karlovca pobjednici 20. HGF Demo Festivala

 
tight grips karlovac
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
Tradicionalnim koncertom i dodjelom HGF nagrada, u subotu, 28. svibnja 2016. godine, u zabočkom klubu Regenerator, završena je jubilarna, dvadeseta (!), sezona najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala - HGF Demo Festivala.

Titulu najboljeg demo benda 20. HGF-a osvojili su TIGHT GRIPS iz Karlovca!


Još jedna sezona najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala je za nama. Nacionalna platforma glazbene demo scene - HGF Demo Festival, proslavio je svoj dvadeseti rođendan.

Nakon preslušanih 170 prijavljenih izvođača i pet regionalnih finala održanih u Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Zagrebu i Zaboku koja su dala 5 finalista te izborom šestog finalista putem HGF Žuja FB aplikacije, završnica je donijela sjajnu svirku svih finalista, koje su samo nijanse dijelile da budu izabrani za pobjednika 20. sezone.

Ovogodišnja, trodnevna, završna događanja započela su u zagrebačkom klubu Hard Place posebnim izdanjem programa HGF Sessions. Program je to koji tijekom cijele godine daje šansu novim izvođačima da se, izvan natjecateljskog dijela, predstave publici. HGF Sessions Special, 26. svibnja, ugostio je dva izvođača - švedski Ikiryo i, sve popularnije, Syleth iz Rijeke. Ikiryo su, u sklopu suradnje HGF-a sa švedskom državnom agencijom Studiefrämjandet, nastupili na sve tri završne večeri 20. HGF-a.


U petak, 27. svibnja, veliko finale održano je u zagrebačkoj Pivani. Program je započeo tribinom na temu Kako postati vidljiv na domaćoj glazbenoj sceni. Uz moderatora glazbenog novinara i kritičara Dubravka Jagatića o temi su govorili Klaudija Čular (Croatia Records), Tamara Terzija Salihović (PR Hladno pivo, Elemental, ...) i Sara Renar (glazbenica). Koncertni dio otvorili su prošlogodišnji pobjednici HGF-a, zagrebački Mr. Albino. U konkurenciji su nastupili Tight Grips (KA), Feredon (DU), Candyflip (OS), Roppongi Red (ZG), Media Stres (ČK) i Modri Rudnik (SB), a završnica večeri pripala je švedskom bendu Ikiryo.

Ove su se godine, osim stručnom žiriju, izvođači predstavili i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala. Osim proglašenja ukupnog pobjednika, dodijeljena su priznanje najboljem izvođaču po mišljenju žirija medijskih djelatnika, kao i priznanje za najboljeg izvođača po odluci partnerskih festivala. Žiri medijskih djelatnika za svog je pobjednika izabrao Candyflip iz Osijeka, a izbor predstavnika partnerskih festivala bili su Tight Grips iz Karlovca. Stručni žiri, u sastavu Goran Vrgoč (Direktor HGF Demo Festivala / Predsjednik žirija), Željen Klašterka (Urednik glazbenih programa HRT-a), Andrej Babić (Izvršni tajnik HGU), Dubravko Jagatić (glazbeni novinar i kritičar), Sanja Maksan (HGF) i Igor Polak (HGF), odlučio je da je najbolji demo izvođač jubilarne, dvadesete, sezone HGF-a bend TIGHT GRIPS iz Karlovca!


U subotu, 28. svibnja, također u klubu Regenerator, održan je tradicionalni završni koncert pod nazivom 20. godina HGF Demo Festivala & 25. godina Zadruge. Večer su otvorili gosti iz Švedske - Ikiryo, a nakon njih nastupili su prošlogodišnji pobjednici HGF-a, Mr. Albino. Svečana dodjela nagrada, uz moderatora Gordana Penavu - Pištu, započela je dodjelom HGF nagrade legendarnoj Zadruzi. Frontman Zadruge, Krešimir Končevski, uz Gorana Koraća i Gorana Vrgoča, bio je jedan od osnivača HGF Zabok demo festivala, a kako Zadruga, prema njihovim riječima, nikada za svoje karijere nije osvojila niti jednu nagradu, HGF im za njihovu 25.godišnjicu dodjeljuje HGF nagradu za unapređenje urbane i rock scene. Nagradu je Zadruzi uručio direktor festivala Goran Vrgoč.

HGF nagrada dodijeljena je i švedskoj državnoj agenciji Studiefrämjandet, sa kojom HGF surađuje već nekoliko godina. Predstavniku agencije nagradu je dodijelio gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek.


Predstavnik Zagrebačke pivovare Tomislav Ceraj, dodijelio je pobjedničkom bendu Tight grips voucher u vrijednosti 20.000 kuna za kupnju opreme kod Euromusic Agency, a izaslanica župana Krapinsko - zagorske županije, zamjenica župana gospođa Jasna Petek, predala je pobjedničkom bendu HGF nagradu, tradicionalni kamen temeljac, za najbolji demo rock glazbeni sastav u Hrvatskoj u sezoni 2015./2016.

Nakon svečane dodjele nagrade na pozornicu su se popeli Tight grips i svojim žestokim nastupom još jednom potvrdili da žiri nije pogriješio u izboru pobjedničkog benda.


I za kraj - Zadruga. Ovaj sjajan bend, koji već 25 godina uspješno traje na hrvatskoj glazbenoj sceni, još je jednom dokazao i pokazao da su sjajni izvođači i zabavljači.

Furiozan nastup pred nekoliko stotina oduševljenih fanova, koji su od početka do kraja nastupa pjevali zajedno sa bendom, bio je sjajna je završnica 20. HGF Demo Festivala!
 
 
 
krešimir končevski / zadruga
 
 
 
Dodatne informacije:
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
30. svibnja 2016. / zadnja izmjena: 8. lipnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija