ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     POSLOVNE VIJESTI     VAŠI KOMENTARI     ZABAVA
  NAJAVE DOGAĐANJA     SERVISNE INFORMACIJE     MAGAZIN & SCENA     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Google Plus  
 
ZGportal Zagreb kontaktirajte nas sitemap / mapa stranice pretraga stranice
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
slastičarnica vincek
 
šest poslovnica i više od 100 zaposlenih za 40 godina

Vincek - najpoznatija zagrebačka obiteljska slastičarnica slavi jubilarni rođendan

 
slastičarna vincek / kolači
 
   
arhiva promotivnih objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
Stjepan Vincek autor je najpoznatije zagrebačke slastice - zagrebačke kremšnite. I premda je tijekom 40 godina postojanja njegove slastičarnice, Vincek nizao razne uspjehe i brojne slastice, i danas je zagrebačka kremšnita najtraženiji proizvod i nešto na što je cijela obitelj Vincek jako ponosna.

"Kada sam početkom 80-ih osmislio zagrebačku kremšnitu, nisam imao pojma koliko će ona biti popularna i koliko će dugo živjeti. Lijepo je vidjeti danas da ih prodajemo i više od 300 tisuća godišnje i da zagrebačka kremšnita i dalje slovi kao najpopularniji zagrebački kolač. Naravno da sam sretan što smo upravo mi tvorci toga.", kaže Stjepan Vincek, vlasnik slastičarnice Vincek.


Premda je taj kolač s hrskavim tankim slojem čokolade postao slastičarski evergreen, Vincek ne prestaje s inovativnošću i nizanjem novih proizvoda i receptura. Cijela obitelj je u poslu slastičarstva, supruga Ankica, dvije kćeri, sin i njihovi supružnici, koji sudjeluju u razvijanju posla. S ciljem da i dalje nastave razvijati obiteljski posao, sin i kćer diplomirali su ekonomiju, dok je druga kćer završila prehrambeno biotehnološki fakultet.

Tako su upravo osmislili i neke nove kolače. Jedan od njih je osvježavajuća kombinacija jabuke i kestena, jedan u nizu kolača nastalih isključivo od domaćih sirovina.


U Vinceku oduvijek drže do sirovina i sve ove godine surađuju s nizom domaćih proizvođača. Kako bi njihove slastice zadržale iznimnu kvalitetu, Vincek godišnje otkupi i preradi gotovo 50 tona kestena za vrhunski kesten pire, po kojem je već prepoznat među kupcima i drugim slastičarima u hotelima i restoranima, jer ga u Vinceku kupuju za svoje slastice te preko 10 tona voća i orašastih plodova za pripremu slastica.

"Ponosan sam na cijeli niz suradnji koje smo ostvarili, kao i poslovnih uspjeha. Zapošljavamo više od 100 ljudi, danas nudimo više od 100 vrsta kolača i preko četrdesetak okusa sladoleda. Sve to smo postigli upornim radom i ulaganjem u znanja, tehnologiju i kvalitetu sirovina.", ističe Stjepan Vincek i prisjeća se kako je mali obiteljski obrt pokrenuo sa suprugom Ankicom 1977. godine, otvaranjem prve slastičarnice pod svojim imenom u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, nastavljajući već uhodani posao slastičarnice Volarić. A danas više od milijun kupaca godišnje navrati po svoju kuglicu sladoleda ili kolač, u neku od šest slastičarnica u Zagrebu, gdje će naći tradicionalne kolače pripremljene prema istim recepturama kao i na samom početku, kao i mnoštvo poznatih slastica današnjeg vremena.


Supružnici Vincek, uz podršku mlađe generacije, pazili su na čuvanje tradicije, ali i pomno pratili moderne trendove u prehrani. Ljubitelji schwarzwaldica, boem kocki, orehnjača ili pinci te brojnih drugih poznatih slastica mogu računati na njihovo stalno mjesto u vitrinama, no Vincek je bio uvijek i korak ispred. Tako su sredinom 90-tih prvi ponudili sladoled za dijabetičare, potaknuti pričom jedne djevojčice koja im se požalila da nigdje u gradu ne može pojesti sladoled. Nakon početnih okusa vanilije i čokolade, u njihove vitrine sa sladoledom vrlo brzo su stigli i novi okusi, malina, naranča, lubenica, kao kolači i čajna peciva bez šećera... na radost svih onih koji se ne žele odreći slatkog, unatoč zdravstvenim tegobama.

Krajem 2014. su u Tomićevoj ulici ispod čuvene Uspinjače, otvorili svoju najnoviju slastičarnicu, sa specijaliziranom ponudom upravo za sve one radoznale i sklone modernijem pristupu u slastičarstvu te one koji žele uživati u drugačijoj prehrambenoj ponudi ili moraju poštivati liječničke upute. Tako Vis á Vis by Vincek ima slastice bez glutena, bez šećera, zaslađene stevijom, datuljama, agavinim sirupom ili smeđim šećerom, pripremljene s rižinim, bademovim ili sojinim mlijekom. Neke od njih su i bez jaja i kravljega mlijeka, osmišljene za vegane, a nude i raw - food kolače, pripremljene bez termičke obrade, na bazi indijskih oraščića, badema, voća i agavina sirupa...


"Veseli me spoj tradicije i našeg iskustva u kombinaciji s doprinosima mladih snaga jer samo tako možemo pratiti želje naših kupaca i opstati u izazovima tržišta. Naime, dio naših zaposlenika s nama je već nekoliko desetljeća i oni su naša baza. Isto tako, već godinama surađujemo sa zagrebačkom i zaprešićkom slastičarskom školom te srednjom strukovnom školom Slava Raškaj. Tako desetak naučnika godišnje, ima priliku u praksi vidjeti što to znači moderni slastičarski biznis. Istovremeno, petnaestak najboljih i zainteresiranih, kod nas izučenih slastičara, i danas rade kod nas.", zaključuje Vincek.

Za svoju obljetnicu tijekom godine pripremat će brojna iznenađenja za vjerne kupce i sve Zagrepčane, o čemu će još obavijestiti javnost.
 
 
stjepan vincek
 
 
 
promotivni članak
hashtag: #SlasticarnicaVincek #StjepanVincek #Vincek #Kremsnita
6. travnja 2017.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte naš marketing!
ZGportal Zagreb na društvenim mrežama:
/ facebook: ZGportal / instagram: ZGportal
/ twitter: ZGportal / pinterest: ZGportal Zagreb
 
 
   
arhiva promotivnih objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
.. molimo pričekajte trenutak ..
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
 
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija