ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
petrokov / simona zavratnik i susanne schneider
 
zapošljavanje i ulaganje u obrazovanje stručnjaka imperativi su poslovanja, uz osuvremenjivanje ponude proizvoda i jak naglasak na vrhunsku prezentaciju
 
Razvoj Petrokova - suvremeno, inovativno i s jasnom vizijom budućnosti
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Poslovne vijesti > #Petrokov
home kontakt sitemap pretraga  
 
 
Zagrebačka tvrtka Petrokov iz godine u godinu bilježi sustavan rast poslovanja - zapošljavanje i ulaganje u obrazovanje stručnjaka imperativi su poslovanja, a uz osuvremenjivanje ponude sanitarnih proizvoda, posebno je jak naglasak na vrhunsku prezentaciju. Kontinuitet uspješnog poslovanja uz novu vlasničku strukturu, nastavlja se na postojećem modelu uspjeha uz dah inovacije u izgledu i sadržaju Petrokova.

Daljnji razvoj već uspješnog poslovanja Petrokova donijet će strategija koja se temelji na trima ključnim razvojnim smjerovima: osuvremenjivanje u svim segmentima poslovanja, jak naglasak na premium prezentaciju te znatna ulaganja u obrazovanje i osposobljavanje stručnjaka svih profila u kompaniji. Glavne su to poruke koje je vodstvo kompanije danas predstavilo javnosti.Vlasnica tvrtke Petrokov Susanne Schneider i direktorica Simona Zavratnik s prisutnim su novinarima razgovarale o viziji budućnosti kompanije, koju na temeljima uspješnog obiteljskog poslovanja donosi i nova vlasnička struktura.

Naime, obitelj Schneider, koja više od dva stoljeća vodi istovjetan i uspješan biznis u Austriji, 1. listopada 2017. godine preuzela je 95 posto udjela u tvrtki od obitelji Petrokov, dok je 5 posto u vlasništvu Simone Zavratnik, direktorice tvrtke Petrokov.Financijski rezultati za 2017. godinu pokazuju značajan rast u poslovanju. U 2017. godini zabilježen je porast prometa za 18 posto, odnosno 253 milijuna kuna prometa, dok je profit iznosio nešto više od 11 milijuna kuna. Rezultati višegodišnjeg ulaganja vidljivi su i kroz rast profitabilnosti od 50 posto. Također, uz trenutnih devet poslovnica diljem Hrvatske, najavljeno je otvaranje dviju novih kroz 2018. godinu, što znači i nova radna mjesta i povećanje broja zaposlenih.

Petrokov se ubraja među 250 najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj, drugi je na tržištu u svojoj branši i zapošljava gotovo 150 stručnjaka. Uz taj tržišni status i uzlazne poslovne rezultate u obliku rasta od 15 do 20 posto godišnje te sustavno zapošljavanje novih specijaliziranih kadrova, novi zamah poslovanju dat će osuvremenjivanje ponude te usredotočivanje na premium segment proizvoda i njihovu adekvatnu prezentaciju."Imamo jasnu viziju budućnosti Petrokova. Već više od 27 godina svojim kupcima pružamo visokokvalitetne proizvode i uslugu. Ljestvicu dižemo još više. Vođeni zahtjevima tržišta i naših klijenata, velikih investitora, pojačat ćemo premium segment naših proizvoda, koji će u kombinaciji s unaprjeđenjem prodajne mreže u kvalitativnom i kvantitativnom smislu te našim educiranim stručnjacima pružati najbolja rješenja na tržištu. Želimo proizvode i dućane koji izgledaju dobro i zaposlenike koji se dobro osjećaju, a rade još bolje", istaknula je direktorica Simona Zavratnik.

Vlasnica Petrokova Susanne Schneider izjavila je kako s velikom odgovornošću preuzima tvrtku koja se ubraja među najuspješnije u Hrvatskoj te dodala: "Planovi razvoja poslovanja Petrokova i dalje su vezani uz kvalitativni i kvantitativni rast jer samo na taj način možemo nastaviti trend rasta koji najbolje dokazuje prošlogodišnji porast prodaje od 18 posto i dobar rezultat poslovanja na kraju godine. Zahvalna sam lokalnom timu na zavidnom uspjehu jer ovo je rezultat rada naših zaposlenika i sinergije tradicije i inovacije."Danas Petrokov ima devet poslovnica, od kojih su četiri nove - Zadar, Zagreb (Ilica), Čakovec i Osijek. Osim njih, još su dvije u Zagrebu te po jedna u Rijeci, Puli i Splitu. Do kraja godine, najavljuju u Petrokovu, planirano je i otvaranje još dviju poslovnica, u Rijeci i Splitu, s naglaskom na salon sanitarija, a čim poslovne prilike budu pogodne, planira se daljnje širenje na tržištu.

Simona Zavratnik je dodala: "Planiramo porast prometa, promjenu asortimana te uvođenje novih robnih marki i ekskluzivnih brendova. Naša je vizija i dalje biti tvrtka u samom vrhu poslovanja te stabilnim i održivim razvojem svojim partnerima i zaposlenicima pružati dobro okruženje i poslovnu sigurnost."
Sajam noviteta i nove linije proizvoda

Uz konferenciju, novinarima je predstavljen i Sajam noviteta, koji se održava četvrtu godinu zaredom. Na njemu se predstavlja 26 izlagača s bogatim asortimanom inovativnih proizvoda koji prikazuju i najnovije trendove u obnovljivim izvorima energije.

Novost su na sajmu i kućni brend Petrokova Pe-Line. Posjetitelji, osim vrhunske ponude iz linija najnovijih proizvoda, mogu dobiti i besplatne stručne savjete o uređenju doma za koje su na sajmu dostupni stručnjaci Petrokova.
 
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2018. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2019
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 

 
 
            home   kontakt   sitemap   pretraga
 
 

 
 
Poslovno - promotivne objave vezane uz tvrtku petrokov.
20. svibnja 2018.
 
 

 
 
loading...
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija