ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
srce
 
kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti i invaliditeta u hrvatskoj i svijetu
 
Hrvatska aritmologija u rangu najrazvijenijih zemalja Europe
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Poslovne vijesti > #Medicina
 
 

Na 18. Simpoziju o aritmijama i elektrostimulaciji srca CroRhythm 2018. održanom koncem travnja u Opatiji, oko četristo domaćih i stranih stručnjaka za bolesti srca raspravljalo je o najnovijim dostignućima suvremene kliničke aritmologije koja zahvaljujući napretku tehnologije i novim materijalima već nekoliko desetljeća radi velike korake u smanjenju smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti.

"Ove godine skup je po mnogočemu bio poseban, ponajviše zbog rekordnog broja sudionika kojih je bilo oko 400-tinjak različitih medicinskih struka (kardiolozi, specijalisti hitne medicine, interne medicine, anesteziolozi, neurolozi), kao i do sada najvećem broju inozemnih predavača (16 iz 8 različitih zemalja), vrhunskih stručnjaka na području europske odnosno svjetske aritmologije. Dugogodišnji napori domaćih kardiologa - aritmologa koji su iznjedrili sve bolje i kvalitetnije programe zaslužni su što CroRhythm iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast broj sudionika", otkriva doc. dr. Šime Manola, predsjednik Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju srca Hrvatskog kardiološkog društva, organizatora ovog simpozija.
Na ovogodišnjem izdanju CroRhythma održano 7 sesija s ukupno 35 predavanja uz 4 satelitska simpozija kojima je bio cilj pružiti uvid u sveobuhvatno stanje u suvremenoj aritmološkoj zajednici s posebnim naglaskom na aktualne smjernice Europskog kardiološkog društva (ESC).

Dr. Manola je istaknuo kako rezultati iz protekle dvije godine govore kako hrvatska aritmologija stoji uz bok najrazvijenijim zemljama Europe, no i dalje su tu svakodnevni problemi na čijem rješavanju se radi.Predsjednik ESC-a, profesor Hein Heidbuchel iz Belgije, futurističkim je predavanjem pokušao dati putokaz u kom smjeru će ići aritmologija narednih nekoliko godina. Dok prof. Harry Crijns iz čuvenog elektrofiziološkog centra u Maastrichtu na slikovit način pokušao ukazati kako je jedini i ispravan način liječenja cjelovit i slojevit pristup bolesniku.

Valja istaknuti da je po prvi puta u službeni program simpozija uvršten i sesija isključivo za mlade liječnike, koja je bila interaktivnog karaktera i imala je za zadatak pomoći im u njihovom svakodnevnom kliničkom radu i napredovanju.Temeljna ideja skupa je bila poticanje profesionalne izvrsnosti koja je temelj za iznalaženje novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka u liječenju poremećaja srčanog ritma, poručio je dr. Šime Manola.

Jer valja napomenuti, od iznenadne srčane smrti u Hrvatskoj godišnje umire oko 9.000 osoba, odnosno svakog sata jedan stanovnik, a otprilike 95 posto njih umre zbog nedostatka vremena za pravovaljanu reakciju. Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti i invaliditeta u Hrvatskoj i svijetu.

 
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2018. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2019
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 

 
 
            home   kontakt   sitemap   pretraga
 
 

 
 
Poslovno - promotivne objave vezane uz udrugu CroRhythm.
10. svibnja 2018.
 
 

 
 
loading...
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija