ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
#turizam
 
podizanje javne svijesti o važnosti upravljanja gospodarskim i društvenim razvojem utemeljenom na održivim resursima

GORA - Dani održivog razvoja / Gospić - Lika 2016

 
gora - dani održivog razvoja - gospić / lika
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
GORA - Dani održivog razvoja - Gospić/Lika - trodnevna manifestacija koju organizira Grad Gospić u suradnji s Institutom Ivo Pilar, lokalnim obrtnicima te okolnim općinama, održala se u Gospiću, središtu Ličko - senjske županije 27. svibnja 2016. godine. To je prva takva manifestacija u Hrvatskoj uopće, a cilj joj je podizanje javne svijesti o važnosti upravljanja gospodarskim i društvenim razvojem utemeljenom na održivim resursima.

Centralni događaj prvog dana Manifestacije svakako je bilo otvaranje prodajno - izložbenog sajma (Pro)izvedimo Liku, na kojem su se okupili vodeći lički proizvođači zdrave hrane specifične za ovo podneblje.


Sajam je otvorio gospićki gradonačelnik Petar Krmpotić, koji je ovom prilikom rekao: "Organizacijom ovog sajma željeli smo potaknuti sve razine društva na bolje promišljanje o važnosti pametnog, održivog i uključivog razvoja te prikazati Gospić i Liku kao mjesto koje, zahvaljujući netaknutoj prirodi, ima izuzetno visoki potencijal za društveni i gospodarski razvoj utemeljen na konceptu brige za okoliš te bogatstvu održivih prirodnih resursa kojima ovaj kraj obiluje."

U sklopu sajma koji se održava na centralnom gospićkom trgu - Trgu Stjepana Radića - sudionici festivala su mogli kušati ličke delicije, probati domaću ličku rakiju kao i druge karakteristične ličke proizvode.

U skladu s motivom održivog razvoja, održala se i revijalna vožnja solarnih električnih automobila koje su izradili srednjoškolci iz Gospića i Zadra, kao i tribina posvećena zdravom načinu života te korištenju bicikla kao poželjnog prijevoznog sredstva.


Dodatni značaj ovome događaju svakako pridaje i organizacija tradicionalnog 15. znanstvenog skupa Annales Pilar, koji organizira Institut Ivo Pilar, a koji okuplja vodeće hrvatske znanstvenike.

Znanstveno - stručni skup Koga (p)održava održivi razvoj, najvažniji je godišnji događaj u organizaciji Instituta Ivo Pilar, a obuhvaća teme vezane za probleme i perspektivu ruralnih područja, odnos ruralnog i urbanog u kontekstu održivosti te održivo korištenje prirodnih resursa i tradicijskih znanja u suvremenom kontekstu.Događanja na manifestaciji GORA 2016

Prvi dan trodnevne manifestacije održivog razvoja završio je prigodnim koncertom svjetskih hitova u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu, gdje su posjetitelji mogli uživati u akustičnoj izvedbi grupe Meritas i Jelene Radan.

Posjetitelji su u drugom danu Manifestacije uživali u izložbenom sajmu (Pro)izvedimo Liku koji je okupio brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Na sajmu je predstavljena lička kuhinja pa su tako posjetitelji mogli degustirati pršut, slaninu, domaći kruh, med, propolis, ličke sireve, štrudle, sokove te domaće pekmeze.


Osim izložbenog sajma, tijekom dana je organizirana i izložba životinja s naglaskom na ličke pasmine, a održana su i predavanja na teme održivog razvoja - poput urbane mobilnosti, plana energetske učinkovitosti grada Gospića, energetsko certificiranje te drugih tema posvećenih zaštiti okoliša.

Poseban dio programa bio je namijenjen stanovnicima grada Gospića koji su se tijekom održanih prezentacija mogli informirati o odlagalištu otpada Rakitovac, sustavu gospodarenja otpadom grada Gospića te koja je funkcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.


Središnji događaj drugog dana je svakako bila biciklijada koja se održala na ruti: središnji trg Stjepana Radića - Spomen dom Ante Starčević Žitniku, nakon koje je slijedio koncert gospićkog Tamburaškog orkestra POU Ante Starčević te ansambla harmonikaša Zdrmuša.

Trećeg dana je održana utrka Kros Jasikovac u kojoj su sudjelovale osobe svih dobnih skupina, a dan je posebno obilježio bogat program za djecu i mlade na Trgu Stjepana Radića.Vidimo se i 2017. godine!

Prva manifestacija održivog razvoja GORA završena je nakon tri dana bogatog kulturno - umjetničkog, znanstvenog, gurmanskog i zabavnog programa.

Gradonačelnik grada Gospića Petar Krmpotić, pri završetku GORE, oduševljen uspjehom Manifestacije zahvalivši se svima, najavio je druženje i sljedeće godine: "Zahvalio bih svim posjetiteljima koji su došli u Gospić u ova tri dana, stanovnicima moga grada koji su ih toplo dočekali, svim izlagačima i sudionicima manifestacije. Iskreno se nadam da ćemo ovu tradiciju nastaviti te da se vidimo u Gospiću i dogodine!"
 
 
 
memorijalni centar nikola tesla, smiljan, gospić
 
 
 
promotivni članak
hashtag: #Gora2016 #OdrziviRazvoj #LickoSenjskaZupanija #Turizam #NikolaTesla #Gospic
30. svibnja 2016.
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte naš marketing!
ZGportal Zagreb na društvenim mrežama:
/ facebook: ZGportal / instagram: ZGportal
/ twitter: ZGportal / pinterest: ZGportal Zagreb
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija