ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
palčić gore
 
palčići su djeca rođena prije 37. tjedna trudnoće, a čija je prva životna borba ona najteža - borba za vlastiti život

Tridesetom i posljednjom donacijom medicinskih uređaja uspješno završena humanitarna akcija `Palčić gore`

 
humanitarna akcija `palčić gore`
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu uručena je 30. po redu i posljednja donacija humanitarnog projekta Palčić gore, koju provodi Klub roditelja nedonoščadi Palčići. Ova donacija u obliku intenzivnog inkubatora i Acutronic nCPAP-a, uređaja za neinvazivnu potporu disanju novorođenčadi i nedonoščadi, dogodila se na 5. godišnjicu postojanja projekta Pačić gore, jedne od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj, čiji je cilj prikupljanje sredstava za medicinsku opremu koja nedostaje u hrvatskim rodilištima, a koristi se u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj i bolosnoj novorođenčadi te pružanje najboljeg mogućeg početka života prijevremeno rođenoj djeci.

Na uručenju donacije su svoju zahvalnost organizatorima iskazali i Tomislav Madžar, predstavnik Ureda predsjednice RH, Mirna Kontrec, predstavnica Grada Zagreba, Ivo Josipović, bivši predsjednik RH i dugogodišnji pokrovitelj akcije, Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević te Goran Tešović, član stručnog vijeća Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Nakon službene novinske konferencije su donatori, tvrtka Media grupa iz Koprivnice te Sajam vjenčanja, na doniranu opremu postavili donatorske pločice u čemu su im se pridružili predstavnici podružnica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići iz cijele Hrvatske.


"Današnjom donacijom je humanitarna akcija Palčić gore ostvarila svoj cilj koji smo zadali prije 5 godina. Najveća borba za najmanje heroje je završena. Opremili smo 30 bolnica diljem zemlje, uključujući one najmanje, i na taj način, bar djelomično olakšali Palčićima i medicinskom osoblju koje za njih skrbi preteške borbe za mali, ali beskrajno vrijedan život koji prolaze od samog rođenja.Vjerujemo da će uz pomoć ovih uređaja svi Palčići, bez obzira na kojem kraju Lijepe naše se oni rodili imati priliku dobiti najbolji mogući start u život o kojem uvelike ovisi njihov kasniji motorički i psihološki razvoju.", rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

Palčići su djeca rođena prije 37. tjedna trudnoće, a čija je prva životna borba ona najteža - borba za vlastiti život. U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 7 posto nedonoščadi, što je oko 2500 prijevremeno rođene djece godišnje od kojih veliki broj ima i ozbiljnije probleme u daljnjem razvoju.


Od početka humanitarnog projekta, 21. ožujka 2012. godine, do danas je na račun za posebne namjene i donacije akcije Palčić gore, koji je odvojen od računa Kluba roditelja nedonoščadi Palčići i koristi se isključivo za nabavku medicinske opreme za hrvatska rodilišta, prikupljeno ukupno 5.160.687,38 kuna. 30 rodilišta i odjela neonatologije donirani su opremom u ukupnoj vrijednosti od 5.235.625,40 kuna.

"Izuzetno smo zahvalni svim donatorima i ponosni što smo postigli ovakav uspjeh i pomogli mnogobrojnim roditeljima i njihovim Palčićima. Budući da smo za svaki kupljeni i donirani uređaj platili PDV u iznosu koji bi nam bio dostatan za kupnju još 12 inkubatora, vjerujemo da ćemo jednog dana dobiti i potporu države, jer smo kao roditelji Palčića naučili da, unatoč izazovima, nikada ne odustajemo.", dodala je Željka Vučko.


Humanitarnu akciju Palčić gore pokrenuo je 2012. godine Klub roditelja nedonoščadi Palčići, roditelji volonteri koji su, kao roditelji Palčića, bili suočeni s mnogim nedostacima opreme u hrvatskim rodilištima i bespoštednoj borbi i improviziranju sa strane medicinskog osoblja za život naših najmanjih heroja te je vrlo brzo osvojila veliki interes javnosti.

Za prikupljanje sredstava za bolničku opremu, Palčići su pokrenuli medijsku kampanju koju je, uz cjelokupnu komunikacijsku strategiju, osmislila partnerska marketinška agencija Alert. U projekt su se tijekom posljednjih 5 godina uključili brojni partneri, tvrtke te veliki broj hrvatskih medija koji su također zaslužni za njegov uspjeh.
 
 
humanitarna akcija `palčić gore` / željka vučko i ivo josipović
 
 
 
Dodatne informacije:
humanitarna akcija ZGportala: pomozimo im
trebate našu pomoć: javite nam se
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
25. ožujka 2017.
k.v.
 
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
loading...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija