ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
gradska politika
 
na svim konstituirajućim sjednicima kod izglasavanja predsjednika pojedinih vijeća predstavnici mosta glasovali su suzdržano

Konstituiranje Vijeća Gradskih četvrti - Most se nije priklonio nijednom bloku

 
zagreb skyline
 
arhiva objavljenih komentara:
   
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
 
 
U sjeni konstituiranja Gradske skupštine Grada Zagreba, želimo skrenuti pažnju javnosti da su se prošlih tjedana konstituirala vijeća svih sedamnaest gradskih četvrti u Gradu Zagrebu, završno s vijećem GČ Stenjevec koje je konstituirano iz trećeg pokušaja.

Most nezavisnih lista ima vijećnike u devet gradskih četvrti. Na svim konstituirajućim sjednicima kod izglasavanja predsjednika i potpredsjednika pojedinih vijeća predstavnici Mosta glasovali su suzdržano, sukladno dogovoru na koordinaciji izabranih vijećnika Mosta, uz izuzetak konstituiranja vijeća GČ Trešnjevke jug.


Na taj način želimo se distancirati od vodećih stranaka u Gradu Zagrebu koji naš grad iz dana u dan sve više pretvaraju u političku močvaru. Primjer Trešnjevke jug gdje je Mostov vijećnik glasao protiv izbora izabranog potpredsjednika Gradske četvrti će ostati zabilježen kao vrhunac političke trgovine na razini mjesne samouprave Grada Zagreba.

U toj četvrti su dva vijećnika s Nezavisne liste Sandre Švaljek u prvom krugu glasovanja podržavali kandidata SDP-a, a u drugom krugu, dvadesetak minuta poslije, bili odlučujući glasovi za izbor predsjednice Gradske četvrti iz reda stranke aktualnog Gradonačelnika Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Istodobno je jedan od te dvojice vijećnika, koji su promjenili odluku unutar 20 minuta, izabran kao potpredsjednik GČ, čemu se Most suprotstavio i glasao protiv.


Da je riječ o pravoj političkoj močvari, svjedoče i pritisci na naše vijećnike da se, različito od našeg programa, za koje smo dobili povjerenje birača, i dogovora unutar koordinacije Mosta, podrže neke od kandidata za predsjednike i potredsjednike vijeća gradskih četvrti, uz nuđenje pozicija potpredsjedničkih, čak i jedne predsjedničke pozicije.

Želimo naglasiti da su naši vijećnici primjetili da u nekoliko vijeća gradskih četvrti izabrani vijećnici s kandidacijskih lista Nezavisne liste Sandre Švaljek, Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Hrvatsko socijalno liberalne stranke (HSLS) glasuju između sebe potpuno različito u istom vijeću oko podrške pojedinim kandidatima za predsjednika i potpredsjednika Vijeća, iako su mandate osvojili na zajedničkoj listi (GČ Maksimir, GČ Podsused - Vrapče, GČ Stenjevec, GČ Črnomerec, GČ Novi Zagreb - istok i GČ Trešnjevka jug).


Također, sukladno političkoj trgovini na razini države i u vijećima gradskih četvrti zabilježena je podrška vijećnika Hrvatske narodne stranke (HNS) predsjednicima i potpredsjednicima Vijeća iz redova stranke BM 365 i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), iako su ti vijećnici izabrani na koalicijskoj listi s SDP-om (GČ Črnomerec).

U tome nisu ostali usamljeni, pridružili su im se pojedinci iz SDP-a u GČ Novi Zagreb - zapad. Paralelno sa stranačkim pritiscima, više nas veseli da se u onim konstituiranim Vijećima, Mostovim vijećnicima obraćaju građani te od njih dobivaju pravodobne informacije o komunalnim radovima u njihovim kvartovima te su zajedno s njima već počeli riješavati određene komunalne probleme.
Most nezavisnih lista Zagreb
 
 
 
22. srpnja 2017.
vezano:
 
rijetke su stvari na kojima nam mogu pozavidjeti i kolege iz zemalja kojima se služimo kao uzorima društvenog i kulturnog razvoja, a hrt3 je jedna od njih / ožujak 2016.
 
 
arhiva objavljenih komentara:
   
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
 
Dodatne informacije:
Želite nam poslati Vaš komentar ili mišljenje? javite nam se ...
Napomena: Tekstovi objavljeni u rubrici `Komentari, mišljenja, stavovi, ..` su stajališta autora, a redakcija ZGportala ih samo prenosi na svojim internetskim stranicama.

Redakcija zadržava pravo neobjavljivanja Vaših materijala bez dodatnih objašnjenja. Svaki komentar poslan redakciji mora biti potpisan, a osobni podaci autora neće biti objavljivljeni. Rukopisi i materijali se ne vraćaju.

Uredništvo ZGportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da nam osobe pošalju tekst kojim promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge građane komentar neće biti objavljen.

Opće uvjete korištenja ZGportala možete pročitati ovdje.
 
 
 
 
       
   
 
 
loading...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija